Négy halott, három súlyos sebesült KézdiszentlélekenA vétkes gépkocsivezető szabadlábon védekezhet - Iochom István

2009. június 9., kedd, Közélet

Szombati lapszámunkban már hírül adtuk: az idei esztendő legsúlyosabb közúti balesete történt pénteken 19 óra előtt pár perccel Kézdiszentléleken.

A balesetet a 35 éves kézdivásárhelyi B. Loránd okozta, aki 1992 óta rendelkezik B kategóriás hajtási jogosítvánnyal. A helyszínen életét vesztette két felnőtt — a hatvanhárom éves B. András és a negyvenhat éves M. Olga Mária — meg egy ötéves kisfiú, G. Rudolf. A negyedik áldozat, a négyéves G. Edina a kézdivásárhelyi kórházban hunyt el. A másik három személyt súlyos sérülésekkel kórházban kezelik. B. Lorándot a rendőrség huszonnégy órára őrizetbe vette, és szombaton kérte az ügyészségtől előzetes letartóztatását. Az ügyészség azzal érvelve, hogy nem jelent társadalmi veszélyt, elutasította a rendőrség kérését, így a tettes szabadlábon védekezhet, harminc napig nem hagyhatja el az országot. B. Loránd nem fogyasztott szeszes italt. A férfit tegnap kísérték utolsó útjára, a nőt és a két gyermeket ma temetik el.

Megyénkben idén harminchét súlyos közúti baleset történt, melyek során nyolc személy életét vesztette, negyvenen súlyos, kilencen pedig könnyebb sérülést szenvedtek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2009-06-09: Közélet - x:

Megvásárolják a volt fás cég területét (Tanácsülés Kézdivásárhelyen) - Iochom István

Tegnap délelőtti ülésén a kézdivásárhelyi önkormányzat beleegyezését adta, hogy ipari park létesítése céljából Rácz Károly polgármester aláírja az elővásárlási szerződést Wassim K. Y. Aarshat iraki és kanadai állampolgárságú üzletemberrel, a foksányi székhelyű Paladium Kft. tulajdonosával az egykori fás cég területének 18 euró/négyzetméteres áron történő megvásárlására.
2009-06-09: Közélet - x:

A szentgyörgyi utak egyharmadát felújítják - Farcádi Botond

Sepsiszentgyörgy összesen 82 kilométeres úthálózatának egyharmadát szeretné négy év alatt teljesen felújítani a polgármesteri hivatal — ha valamennyi leadott pályázatot kedvezően bírálnak el, és bejönnek a szükséges pénzek. Antal Árpád András ezt sajtótájékoztatón jelentette be.