Régi készülékeket dobtak ki

2009. június 9., kedd, Közélet
Főként villamos háztartási gépeket dobtak ki a sepsiszentgyörgyiek az idei lomtalanítás alkalmával, noha e célra havonta is szervez gyűjtést a köztisztaságért felelős Tega Rt.

A nemrég lezárult kampányban összesen 45 címre hívták ki a céget, amely papírhulladéktól ágybetétig mindent elszállított. A legnagyobb számban tévét: ebből összesen 28 (több háztartásból kettő, de olyan is akadt, ahonnan négy készülék) került az elektronikus cikkeket újrahasznosító vállalathoz, s ha akadt köztük működőképes (nem ellenőrizte senki), az is csak alkatrészként fog tovább szolgálni. Volt porszívó, üveg, babakocsi és több, teljesen hasznavehetetlen bútor is (ezek a zúzdában végezték). Az előző évekhez képest sikeresnek mondható (nagyobb mennyiségű kacatot eltüntető) lomtalanítás lakossági megítélése tavalyhoz képest javult, de még mindig a legalacsonyabban pontozott szolgáltatása a köztisztasági vállalatnak. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2009-06-09: Közélet - x:

Lebontják a sarokházat

Megvásárolja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Kőrösi Csoma Sándor és Templom utca sarkán levő, régóta elhanyagolt sarokházat, sorsa a lebontás lesz.
2009-06-09: Világfigyelő - x:

Történelmi vereség érte az MSZP-t és az SZDSZ-t

Kétnapos elnökségi ülést tart a Fidesz, amelyen értékelik az európai parlamenti választás eredményét. A tegnapi frakcióülésen Orbán Viktor azt mondta: nem kell foglalkozni a Jobbik EP-választáson elért eredményével.