Új híd Rétyen — Kisgyörgy Zoltán

2009. június 10., szerda, Közélet

Ideiglenes átjárót építtetett a Feketeügy holtárkára a helyi tanács két évvel ezelőtt, hogy könnyebben elérhesse azt a területet, amelyet a szabadidőközpont és park megteremtése céljából vásárolt.

—Elérkezett az idő, hogy mutatós hidat építsünk ide — tájékoztatott Dálnoki Lajos polgármester —, melynek munkálatai megkezdődtek (képünk). Itt lesz a bejárat, mert terveink szerint itt fog megépülni a központ felől erre tartó aszfaltos út, itt a fúvószenei táboroknak, kiképzőközpontnak helyet adó Antos János-iskola, a családorvosi rendelő, csendes, tiszta övezet, amelynek egyfajta tájképi értéket ad az a holtág, amelynek vizét majd fel lehet frissíteni, és sportcélokra haszná­latba venni. A szabadidőközpontban a sportterem, a szabadtéri színpad már használható, s a falunapokon a vásárt is meg lehet itt szervezni. Vizet is vezettettünk a területre, a közvilágítást is megoldottuk.

A híd és környéke tervét György Béla csíkszeredai tervező készítette. Talapzata terméskővel burkolt vasbetonból épül, s a bolthajtásos alapra tölgyfából készül tartós pádimentum koptató­réteggel. A kivitelező az ugyancsak csíkszeredai székhelyű Dávid Mobel Kft. A tervek szerint a hídnak a Rétyi Napokra kész kell lennie, amelyekre a hagyomány szerint újzsenge, újkenyér napja alkalmával kerül sor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-06-10: Közélet - x:

Hat megyében elsők

A magyar összefogás listája hat megyében végzett az első helyen a június 7-i EP-választáson: Hargita, Kovászna, Maros, Szatmár, Szilágy és Bihar megyében a legtöbben a tulipánra szavaztak.
2009-06-10: Közélet - x:

Térfigyelő kamerák Sepsiszentgyörgyön — Váry O. Péter

Ötvenezer lejjel egészítette ki a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a város közösségi rendőrségének költségvetését, a pénzt térfigyelő kamerák beszerzésére és a szükséges rendszer kiépítésére fordítják.