Drágult a víz Baróton — Hecser László

2009. június 10., szerda, Közélet

Árat emelt a baróti vízszolgáltató. Nyolcan mellette szavaztak, egy képviselő ellene, és hatan tartózkodtak, amikor arról döntött a tanács, hogy a víz köbméteréért ezentúl 1,95, a csatornázásért 1,11 lejt kell fizetni. Az emelés mellett fő érvként azt hozták fel, hogy amióta legutóbb, 2004-ben drágítottak, nőtt a minimálbér, az alapanyagok, a villany és a befogott víz ára, a szolgáltató jóformán képtelen fenntartani magát, sokszor még a havibért is késve fizették ki az alkalmazottaknak.

Az RMDSZ frakcióvezetője, Pál-Szilágyi Zoltán úgy fogalmazott: bár igaz lehet, amit Nagy István polgármester, illetve az alkalmazottak állítanak, s valóban szükséges lehet az ármódosítás, ám azt mindaddig nem tudja támogatni, amíg pontos kimutatást nem kap arról, hogy hány szerződést kötöttek, hányan fizetnek rendesen, illetve mit tettek a kinnlevőség behajtása érdekében. Véleménye szerint, ha a díjbeszedéssel jobban állnának, nem kellene ilyen arányban drágítaniuk. A vízszolgáltató megbízott vezetője, Bocz Béla elmondta: az adatokat át tudja adni, de ha újra akarják számolni, majd változtatnak a közszolgáltatók országos ügynöksége által már elfogadott áron, akkor akár több hónapot is késhet az új ár bevezetése, az pedig hatalmas kiesést jelentene számukra. Az MPP-s Vass Csilla szerint az RMDSZ fél éve mást sem tesz, mint akadályozza a vízszolgáltatás normalizálását, ráadásul kettős mércével mérnek, hiszen éveken keresztül szó nélkül elnézték, hogy a Goscom törvénytelen árakat alkalmaz. ,,Azt hiszem, önök egyenesen élvezik, hogy az emberek nem mindig kapnak időben fizetést, hogy ily módon kínozhatják a munkásokat" ― fakadt ki a képviselő. A vita sok személyeskedéssel egy óránál tovább tartott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2009-06-10: Közélet - x:

Egyelőre egyengetnek (Földvár) — Szekeres Attila

Riadtan szemlélik a barcaföldvári fogolytábor magyar áldozatainak emlékműve előtt folyó munkálatokat a közelben lakó magyarok. Hatalmas billenőteknős kamionok szállítanak oda földet, törmeléket, s napszámosok igyekeznek elegyengetni a kupacokat, összetörni a betondarabokat.
2009-06-10: Közélet - x:

Százkét évesen elment szavazni

A mikóújfalusi Dobricza Gyula bácsinak nem kellett különösebben megmagyarázni, miért kell minden magyarnak ott lennie a vasárnapi választáson.