Az ember bolond természete

2009. június 11., csütörtök, Család
Rosszkor ünnepelt

Századik születésnapja előtt derült ki, hogy világéletében rossz napon ünnepelte születésnapját egy walesi üknagyanya, aki mindig is május 3-át tartotta születése napjának.

A századik előtt azonban fia kénytelen volt születési anyakönyvi kivonatot kérni, mivel a centenáriumukat ünneplők személyes üdvözlő táviratot kapnak a királynőtől, de ehhez hivatalos igazolásra van szükség. Az okmányból derült ki, hogy nem május 3-án, hanem 5-én látta meg a napvilágot. Ennek örömére azonban idén dupla születésnap járt: a család 3-án, míg a gondozóház, amelynek már öt éve lakója, illetve a királynő 5-én köszöntötte.

Harmincöt éve nem mosdik

Egy indiai férfi azért nem mosdik és mos fogat immár harmincöt éve, hogy végre fia szülessen. A gyermekáldás nemét befolyásolni próbáló módszer nem túl eredményes: a 63 éves férfi eddig hét leányt nemzett. A tisztálkodást úgy oldja meg, hogy minden este fél lábon ácsorog egy máglya közvetlen közelében, hogy megtisztítsa testét. Tűzfürdés közben marihuánát szív, és Siva istenséghez imádkozik. Családja nem nézi jó szemmel a nem mosdást. Különösen akkor lettek dühösek rá, amikor meghalt az öccse, és nem volt hajlandó megmártózni a Gangeszben, holott a rituálé a gyász elengedhetetlen része. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-11: Család - x:

Változik a szobanövénydivat is

Bolyhos kabát, ezüst vízesés, csüngő csoda — ilyen fantázianevük van az újra felfedezett növényszépségeknek. A szobanövények divatja illeszkedik a legfrissebb lakberendezési irányzatokhoz, a virágdekorációk pedig epizodistából olykor főszereplővé lépnek elő.
2009-06-11: Faluvilág - x:

Körülnéztünk Sepsibesenyőn — Kisgyörgy Zoltán

Két út áll előttük
A szekér lassan meghaladja az ökröket — mondták a faluban. A hasonlat nem rossz, mert valóban Besenyő az a falu, ahol id. Ambarus Gábornak egy pár szép ökre van. A helyzet visszássága, hogy a maksai önkormányzat pénzt kapott a falu bekötőútjának korszerűsítésére.