Megjelent

2009. június 13., szombat, Kiscimbora

A Cimbora — kíváncsi diákok lapja május—júniusi összevont számában közli a Cimbora Kaláka nyerteseinek névsorát, akik június 28-tól július 3-ig együtt táborozhatnak a Sepsiszentgyörgy közeli Benedek-mezőn.

A Diákmúzsa pályázat eredményhirdetése és a nyertes alkotások a Postaláda rovatban olvashatóak, a Cimbora grafikai és festészeti pályázatának nyertesei pedig a Szín-tér rovatban találják meg nevüket. A Cimbirodalom a 80 éves Kányádi Sándort köszönti. Kiadós olvasnivalót és persze Szócsavargót, rejtvényeket is találtok a nyári Cimborában. A lap következő száma szeptemberben jelenik meg. (f. e.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-06-13: Kiscimbora - x:

Tandori Dezső: Óvodások ballagó verse

Billegünk,
ballagunk,
jó így körbejárni;
2009-06-13: Élő múlt - x:

Restaurálták a Szabadság tér díszlépcsőjének kandelábereit — Benczédi Sándor

A helyreállított kandeláberek
„A városi piacon a felső sétány teraszokra vezető kőlépcsője ritka díszítést kapott: két kandeláberoszlopot vasból, amelyeket a helybeli polgári iskolával kapcsolatos műlakatos-tanműhely növendékei kovácsoltak Téglás József tanműhelyvezető felügyelése alatt. A lépcsőkőzet kőoszlopába vésett vasállvány munkája szépen sikerült műipartermék, s díszére válik a lépcsőzetnek. A kandelábereket Pótsa József Főispán úr rendelte meg, kinek áldozatkészsége már annyi alkotást hozott létre Há­romszék vármegyében…"