Első csíki dzsesszfesztivál

2009. június 17., szerda, Magazin

Cserkész Béla, a Session Jazz Band klarinétosa

Csíkszeredában július első két napján szervezik meg az első dzsesszfesztivált, amelynek cí­mé­ben idén még szerepel egy ,,mini" szócska is, amit a jövő évtől számítanak elhagyni.

Azaz az első még családias hangulatú, kisebb rendezvény lesz, főként környékbeli és néhány magyarországi együttes lép fel, de jövőtől már komolyabb, nagyobb lélegzetű fesztivált terveznek.

A színes programoknak a Mikó-vár ad otthont, amelynek a belső udvara bensőséges hangulatot biztosít a zenei találkozónak. A fesztivál sztárvendége a magyarországi Frankie Lato.

A program: július 1-jén, szerdán 17.45 órakor megnyitó, 18 órától a székelyudvarhelyi Koala Jazz Band, 19 órától a sepsiszentgyörgyi St. George Quintet, 20.30-tól a budapesti Budapest Ragtime Band lép fel. Július 2-án, csütörtökön 18 órától a csíkszeredai-sepsiszentgyörgyi Session Jazz Band, 19 órától a kiskörösi Szürke Verebek, 20.45-től a szegedi Storyville Jazz Band és Frankie Lato lép közönség elé. Ugyanaznap 22.30 órától jam session a Kávéház a Négy Bölcs Sintérhez nevű vendéglátó-ipari egységben.

A belépőjegy ára a nagyszínpadi produkciókra és a jam sessionra 25 lej, illetve két napra 40 lej. Bővebb információk (jegyrendelés) a www.jazzfestival.ro honlapon. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-17: Magazin - x:

Visszahozni a régi idők koncerthangulatát - Farcádi Botond

A régi idők koncerthangulatát szeretnék megteremteni azon a nagyszabású rendezvényen, amelyet a sepsiszentgyörgyi Evidence zenekar bonyolítana le július 4-én a kisstadionban.
2009-06-17: Magazin - x:

Nem lép fel a Depeche Mode

Most már biztos, hogy az idén elmarad a Depeche Mode bukaresti koncertje. Az együttes május elején szakította meg koncertkörútját, amikor közvetlenül az athéni fellépésük előtt (a közönség már bent ült az arénában) Dave Gahan szólista sürgős orvosi ellátásra, később műtétre szorult. Így többek között elmaradt a május 16-ra Bukarestbe tervezett koncert is.