Visszahozni a régi idők koncerthangulatát - Farcádi Botond

2009. június 17., szerda, Magazin
A régi idők koncerthangulatát szeretnék megteremteni azon a nagyszabású rendezvényen, amelyet a sepsiszentgyörgyi Evidence zenekar bonyolítana le július 4-én a kisstadionban.

A szervezők célja, hogy a fiatalok mellett azt az idősebb, harmincas-negyvenes korosztályt is megszólítsák, amely régebb kijárt még koncertekre, újabban azonban már egyre kevésbé mozdul ki egy-egy zenei eseményre.

Az Evidence Mega Party rendezvény szervezői elsősorban az igényességre figyelnek, kulturált eseményt szeretnének, amelyen idősebbek és fiatalok egyaránt jól érzik magukat. Éppen ezért csúcsminőségű színpad- és hangtechnikát ígérnek, dinamikus színpadképpel: a színpadon egyszerre négy zenekar kellékei kapnának helyet. Más rendezvényektől eltérően a kisstadionban szeszes italokat nem árusítanának — ezzel is a kulturált környezetet szeretnék megteremteni, és azt elérni, hogy a közönség valóban az élő zenére figyeljen. Az Evidence Mega Party másik célja ugyanis, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen az élő zenét játszó amatőr zenekaroknak, amelyek a gépzene, a play-backező előadók miatt egyre inkább háttérbe szorulnak.

Amint Sovárd Attila, az Evidence frontembere, a rendezvény egyik főszervezője lapunknak elmondta: a zenei eseményen négy együttes lépne fel, a budapesti Blues Generation és Szabad Szombat, a pécsi Ez van, valamint a házigazda Evidence. A stílusok változatosak: bluestól a dallamos rockig terjedő skálán minden generáció találhat kedvére való zenét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-16: Világfigyelő - x:

Röviden — Szekeres Attila

Romániában díjazták Esterházy Pétert
Esterházy Péter Kossuth-díjas író tegnap megkapta a külföldi íróknak járó legrangosabb romániai elismerést, az Ovidius-díjat, melyet Neptunon a Nemzetközi Irodalmi Konferencia keretében nyújtották át.
2009-06-17: Magazin - x:

Első csíki dzsesszfesztivál

Cserkész Béla, a Session Jazz Band klarinétosa
Csíkszeredában július első két napján szervezik meg az első dzsesszfesztivált, amelynek cí­mé­ben idén még szerepel egy ,,mini" szócska is, amit a jövő évtől számítanak elhagyni.