Répa-pokolgépek

2009. június 17., szerda, Magazin
Répákkal okozott bombariadót egy művész Svédországban. A 35 éves férfi, Conny Blom fekete szigetelőszalaggal kötött csokorba murkokat, kék és piros huzalokkal megdrótozta őket, majd a tetejükre vekkert rakott.

15 ,,répapokolgépet" helyezett ki Oerebro városának különböző részein A nyusziprojekt — bombák címmel. Csak egy órán át voltak láthatóak, egy járókelő megijedt az egyiktől, és riadóztatta a rendőrséget, amely begyűjtötte és beszedette a művésszel bombáit. Blom csupán bombakarikatúrának értékeli műveit, amelyeket rendelésre készített: a város galériája kérte fel, hogy alkosson valamit egy szabadtéri művészeti fesztiválra. A rendőrség nem zárta ki, hogy eljárást indít a művész ellen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-17: Magazin - x:

Nem lép fel a Depeche Mode

Most már biztos, hogy az idén elmarad a Depeche Mode bukaresti koncertje. Az együttes május elején szakította meg koncertkörútját, amikor közvetlenül az athéni fellépésük előtt (a közönség már bent ült az arénában) Dave Gahan szólista sürgős orvosi ellátásra, később műtétre szorult. Így többek között elmaradt a május 16-ra Bukarestbe tervezett koncert is.
2009-06-17: Magazin - x:

Belgrád titokzatos föld alatti világa - Pietsch Lajos

Belgrád óriási föld alatti világa rejtély ma is a legtöbb ember számára, csak a szakemberek ismerik, akik olyan lyukacsosnak tartják a szerb város altalaját a sok föld alatti járat miatt, mint az ementáli sajtot. A belgrádi Underground klubban iszogatók közül csak néhányan tudják, hogy középkori tömegsír van a bár falain túl.