Ólomkatona-kiállítás Kézdivásárhelyen

2009. június 18., csütörtök, Közélet

Magyarország több mint hetven települése, Háromszéken pedig Barót és Sepsiszentgyörgy után tegnap délután a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeumban nyílt meg a Miniatűr történelem az őskortól az 1848—49-es szabadságharcig című, a tahitótfalusi Homoki Gyula gyűjteményéből származó ólomkatona vándorkiállítás.

A tárlatot Demeter László történész, Erdővidék Múzeumának vezetője nyitotta meg, a házigazda szerepét Dimény Erika muzeológus töltötte be. A kézi festésű ólomkatonák és a terepasztalon a magyar történelem híres csatajelenetei már a megnyitón nagy sikert arattak. Mától szombat és vasárnap kivételével naponta 9 és 13 óra között múzeumpedagógiai foglalkozásra várják a gyermekeket. A kiállítás július 10-ig tekinthető meg. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-18: Közélet - x:

Újra szóba került a bevásárlóközpont

A hét végén tartott rendkívüli tanácsülés végén Barót polgármestere, Nagy István ismét felvetette a bevásárlóközpont kérdését. Mint mondotta, a befektetés iránt már öt cég is érdeklődött, ezért arra a következtetésre jutott, talán nem haszonbérbe kellene adniuk a területet, hanem eladni a legtöbbet ígérőnek.
2009-06-18: Közélet - x:

Perelnek a köztisztasági illetékért

Főként cégeket perelt be — többnyire sikerrel — a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. a köztisztasági illeték elmaradásáért.