Perelnek a köztisztasági illetékért

2009. június 18., csütörtök, Közélet

Főként cégeket perelt be — többnyire sikerrel — a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. a köztisztasági illeték elmaradásáért.

Az adósok összesen 250 000 lejes, több hónapos tartozást halmoztak fel, ami viszonylag kevés (a közüzemek kinnlevőségei meghaladják a másfél milliót), de azért egy elvégzett és a lakosság többsége által rendesen kifizetett szolgáltatás díja. A hosszabb ideje nem törlesztők között három lakótársulás is szerepel, ezekben a Tega egyéni szerződéseket kezdett kötni a tömbházlakókkal, mert jó néhányan rendszeresen megtagadják a szemételhordási, utcaseprési összegek kifizetését. Ezentúl azonban ráfáznak, mert azoktól, akik nem kötnek egyéni szerződést a köztisztasági vállalattal, a polgármesteri hivatal fogja behajtani a költségeket, bírsággal együtt, azaz többe fog kerülni a leves, mint a hús. A mintegy 600 érintett családból 150 még nem írta alá az új szerződést. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-18: Közélet - x:

Ólomkatona-kiállítás Kézdivásárhelyen

Magyarország több mint hetven települése, Háromszéken pedig Barót és Sepsiszentgyörgy után tegnap délután a kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeumban nyílt meg a Miniatűr történelem az őskortól az 1848—49-es szabadságharcig című, a tahitótfalusi Homoki Gyula gyűjteményéből származó ólomkatona vándorkiállítás.
2009-06-18: Élő múlt - x:

Hol vannak a bizonyítékok? (Szilágyi Domokos és a Szekuritáté) - Szekeres Attila

Plugor Sándor grafikája
Közel három esztendeje robbant a hírbomba: Szilágyi Domokos (1938—1976) költő együttműködött a letűnt rendszer titkosszolgálatával, a Szekuritátéval. Előbb jött a döbbenet, aztán — tisztelet a kivételnek, mert ilyen is van — majd mindenki tényként kezelte a dolgot. Ám azóta sem bizonyította be senki az állítás igaz voltát.