Országos sportcentrum Sepsiszentgyörgyön?

2009. június 18., csütörtök, Sport

Hosszú kihagyás után sport témájú sajtótájékoztatóra került sor a Municípiumi Sport Clubnál. Sánta Károly klubigazgató volt a meghívó (és az első számú hiányzó; tehát gyertek hozzám, mert nem leszek otthon), de távollétében a megyei sportigazgató, Marian Ştiopu és a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Marius Urzică játszották a szónoki szerepet. A sajtótájékoztató napirendi pontjai: 1. A klub sportbázisa és annak átalakítása országos sportcentrummá, 2. Az MSC, 3. A generációk stafétája sportrendezvény.

Sánta távolmaradása hozzájárult ahhoz, hogy előtérbe kerüljön az ,,országos sportbázis" kérdése. Természetesen, egyelőre csak a kivitelezését alátámasztó pozitív érvek — ezekre még visszatérünk hétfői számunkban —, mint az úszómedence, műjégpálya, a 40x12 méteres sportterem, edzőpályák, szálloda... építése, a 40 millió Euróra rugó beruházási összeg — hangzottak el. Mindez két év alatt — mondta a sportigazgató —, ha a minisztérium Sepsiszentgyörgyöt is jelöli a még létesítendő tíz sportcentrum helyszínei közé. Ha... (-ros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-06-18: Család - x:

Erdei csillagfürt - Puskás Attila

Kertjeink gyakori évelő dísznövénye az erdei csillagfürt (Lupinus polyphyllus) bokrosan magasra növő (1—1,20 m), fürtösen álló kékes virágzatával.
2009-06-18: Sport - x:

Ifjúsági országos csapatbajnokság (Torna)

A Szabó Kati Sportcsarnokban tegnap megkezdődött az ifjúsági országos csapatbajnokság, mely egyben az egyéni bajnokság selejtezője is.