Tovább ázik az egykori KSE-klubház

2009. június 26., péntek, Közélet

A múlt év őszén 2,3 milliós finanszírozási tervvel nekifogtak az 1935-ben átadott kézdivásárhelyi KSE-klubház, mai asztalitenisz-terem felújításához.

A licitet megnyerő sepsiszentgyörgyi cég munkához is látott, és a számlájára átutalt közel 200 000 lejből elvégezte a tetőzet teljes felújítását, megkezdte a belső munkálatokat. Látva, hogy egyelőre leállt a finanszírozás, a cég abbahagyta a munkát, és egyik napról a másikra április végén más munkatelepre költözött. Ezzel nem is lenne baj, hiszen a kifizetett összegért valóban megdolgozott. Igen ám, de csaknem kétszáz négyzetméteres épületrész maradt tető nélkül, a csupasz falakat két hónap óta veri az eső, és az új tetőről a csatornából az esővíz éppen az egyik terembe folyik, ahol az amúgy is gyenge minőségű téglafalak már embermagasságig beszívták a nedvességet. Az áldatlan helyzetről Keresztély Irma megyei főtanfelügyelő is tud, de egyelőre nincs pénz a számlájukon, amiből legalább a lapos tetőt újra lehetne önteni. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-06-26: Közélet - x:

Új út Nyáraspatakra

Dolgoznak a szennyvízhálózat lefektetésén és a derítőállomás kivitelezésén a községközpontban (képünk). A tervezetet a brassói IGOT Kft. készítette, építője a sepsiszentgyörgyi Waldek Impex.
2009-06-27: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor?

Dancs Annamari a Brassói Opera nyári gáláján
Neves külföldi és hazai előadók nagy nyári gálájára kapott meghívást Dancs Annamari operett- és musicalműsorával a Brassói Operától. A ma 18.30 órakor kezdődő koncertet a Román Televízió is közvetíti, fellép még Hector Lopez mexikói tenor, a salzburgi Cristina Uta és Cristian Tarcea balett-táncos, a Distino, a négy tenor, a Crossover együttes, valamint a Sinners Quartett. A zenekart Ciprian Teodoraşcu, a Bukaresti Opera karmestere vezényli, az est rendezője és műsorvezetője dr. Cristian Mihăilescu. Közreműködik az opera kórusa, balett- és zenekara.