Új út Nyáraspatakra

2009. június 26., péntek, Közélet

Dolgoznak a szennyvízhálózat lefektetésén és a derítőállomás kivitelezésén a községközpontban (képünk). A tervezetet a brassói IGOT Kft. készítette, építője a sepsiszentgyörgyi Waldek Impex.

A beütemezés szerint ez év nyarára el kell készülniük. A nyárra tervezett munkálat: a községközpont és a hozzá tartozó Nyáraspatak iskolahálózatának korszerűsítése. Objektív okok miatt nem a községközpontban, hanem Nyáraspatakon fejezik be az út, ivóvízhálózat és kanalizálás elkészítését. A munkálatok értéke eléri 2,5 millió eurót. Szinte hihetetlen, hogy aszfaltozott út köti össze az eléggé elszigetelt Nyáraspatakot a megyei úttal. Előrehaladott állapotban van a nyáraspataki iskola épületének higienizálása, amit, akárcsak a hidvégi kultúrotthon esetében, helyi alapokból, helyi erőkkel oldottak meg. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-06-26: Közélet - x:

Magas jegyek a szóbelin

Idegen nyelvekből kapták a legmagasabb jegyeket az érettségizők a szóbeli vizsgán, de román-, illetve magyar nyelv és irodalomból is sok a jó osztályzat.
2009-06-26: Közélet - x:

Tovább ázik az egykori KSE-klubház

A múlt év őszén 2,3 milliós finanszírozási tervvel nekifogtak az 1935-ben átadott kézdivásárhelyi KSE-klubház, mai asztalitenisz-terem felújításához.