Törvénytelen építkezések Katrosán - Farkas Réka

2009. július 1., szerda, Közélet

Katrosai látkép — sok a rendellenesség

A prefektúra ellenőrző csoportja 57 törvénytelenül felépített nyaralót azonosított Katrosán. A kivizsgálást egy lemhényi panaszos jelzése alapján rendelte el a prefektus, és az építészeti felügyelőség szakembereivel közösen szálltak ki. Három villa esetében nem sikerült azonosítaniuk a tulajdonost, és megállapították, több építkezés olyan területen történt, amelyet a helyi tanácsnak vissza kellett volna szolgáltatnia.

Az épületek többsége olyan telken áll, amelynek tisztázatlan a tulajdonjoga, nem létezik környezetrendezési terv (PUZ), a Kézdiszentkereszthez tartozó részen elkezdték a koncesszióba adást, de ez törvénytelen, versenytárgyalást kell tartani — sorolta a feltárt rendellenességeket Codrin Munteanu prefektus. Felszólította a kézdiszentkereszti községházát, ellenőrizze a nyaralók helyzetét, azonosítson minden épületet, és ahol lehetséges, december 31-ig kerüljön minden törvényes állapotba. A polgármester feladata lesz megbüntetni az érintetteket, és elrendelni azoknak a házaknak a lebontását, melyek nem legalizálhatóak, a prefektúra figyelemmel követi tevékenységüket — jelentette ki a kormánymegbízott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1409
szavazógép
2009-07-01: Belföld - x:

Belföldi hírek - Farkas Réka

Olcsóbb gáz, drágább üzemanyag
Mától öt százalékkal olcsóbb a háztartási fogyasztók számára a gáz, és csökkennek a mobiltelefonos roaming-tarifák is, az EU-s országokban egy SMS legtöbb 0,11 euróba kerül, egy fogadott hívásért percenként 0,19 eurót, egy tárcsázott hívásért 0,43 eurót kell kifizetni. Az év közepe a gépkocsivezetők számára is kedvező változásokat hoz, a baleset után a kárt okozó tettest a felek biztosítótársaságai állapítják meg, pontosabban azok a társaságok, amelyeknél az érintettek a kötelező biztosítást (RCA) kötötték. A megállapítás csak akkor lesz érvényes, ha mindkét érintett fél beleegyezik a biztosítótársaságok döntésébe, a balesetben pedig csak a gépkocsik sérülnek, egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt, és nincsenek személyi sérülések, illetve áldozatok. Nő azonban az üzemanyag ára.
2009-07-01: Közélet - x:

Elfogyott az útjavításra szánt pénz (Kovászna) - Bodor János

Az utóbbi hetekben a város területén foltozták az utak aszfaltburkolatát, az Egyesülés és a Tóth utcában (az Oncioiu-üzlettől a Montana Szállóig) a Dacia és Héphaisztosz Szálló környékén szélesítették az úttestet, és új aszfaltszőnyeget húztak rá.