KovásznaElfogyott az útjavításra szánt pénz - Bodor János

2009. július 1., szerda, Közélet

Az utóbbi hetekben a város területén foltozták az utak aszfaltburkolatát, az Egyesülés és a Tóth utcában (az Oncioiu-üzlettől a Montana Szállóig) a Dacia és Héphaisztosz Szálló környékén szélesítették az úttestet, és új aszfaltszőnyeget húztak rá.

Ugyanakkor felújították a járdákat, az út mentén lévő tömbházak előtt szűkítették a zöldövezetet, hogy parkolókká alakíthassák. Az elkövetkező hetekben a Testvériség utcai tömbházak között is felújítják az utat és a járdákat. A régi posta mögötti lakónegyed mintájára itt is parkolókat képeznek ki, és folytatásként rendbe teszik a Székely utcát is. A munkálatoknak múlt hét elején fogtak neki, és amint Lőrincz Zsigmond polgármestertől megtudtuk, ezzel jórészt kimerül a költségvetés útjavításra szánt kerete, ami 1 300 000 lejt jelent.

Az útjavítással egy időben korszerűsítették az útjelzéseket is. Pár napja Kovászna fontosabb útelágazásainál kétnyelvű jelzőtáblák állnak, így most már nem csak román nyelven olvasható, hogy melyik út vezet Sepsiszentgyörgyre, Kézdivá­sárhelyre, Zágonba és Kommandóra vagy a városközpont, a szívkórház, a vonatállomás stb. felé, hanem magyar nyelven is. Ugyanakkor a városba érkező fürdővendégek könnyebb eligazítására a szállodákat külön táblák jelzik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1404
szavazógép
2009-07-01: Közélet - x:

Törvénytelen építkezések Katrosán - Farkas Réka

Katrosai látkép — sok a rendellenesség
A prefektúra ellenőrző csoportja 57 törvénytelenül felépített nyaralót azonosított Katrosán. A kivizsgálást egy lemhényi panaszos jelzése alapján rendelte el a prefektus, és az építészeti felügyelőség szakembereivel közösen szálltak ki. Három villa esetében nem sikerült azonosítaniuk a tulajdonost, és megállapították, több építkezés olyan területen történt, amelyet a helyi tanácsnak vissza kellett volna szolgáltatnia.
2009-07-01: Közélet - x:

Népszerű az óvónőképzés - Fekete Réka

A megye hat iskolájában tartottak képességfelmérő, illetve nyelvtudást ellenőrző vizsgát az óvóképző, művészeti és teológiai IX. osztályba felvételizők számára, a meghirdetett kétszázharmincnégy helyből százhatvannyolcat foglaltak el.