Gyorsabban kiváltható az erkölcsi bizonyítvány

2009. július 1., szerda, Közélet
Eltörölték az erkölcsi bizonyítvány sürgősségi eljárással történő kiállítása esetén kért illetéket, s jócskán rövidítették az igazolás kibocsátási idejét.

A törvénymódosítást már érvénybe léptették. A megyénkben született, büntetlen előéletű személyeknek helyben kiállítják a bizonylatot, amennyiben a székhelyen, Sepsiszentgyörgyön igénylik azt, illetve az erdővidékieknek a baróti kihelyezett irodában — közölte Nicoleta Apostu irodavezető, hozzáfűzve: a közeljövőben Kézdivá­sárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón is nyitnak irodát. Más megyében születettek és büntetett előéletűek esetében három napon belül bocsátják ki az igazolást. Eddig harmincnapos határidővel dolgoztak, és sürgősségi esetekben ötlejes illetéket kellett fizetni. Az egylejes jogi okmánybélyeget továbbra is kérik. (Szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2009-07-01: Közélet - x:

Megmentik az Antos-kúriát

Réty egyik műemlék értékű udvarházának megmentése került be a 3.22-es integrált vidékfejlesztési programba.
2009-07-01: Közélet - x:

A pénzhiány akadályozza a nyomozást

A gazdasági válság rányomja bélyegét a bűnügyi vizsgálatokra is. Corneliu Câmpeanu megyei rendőrfőkapitány elmondta, helyben topognak egy gyilkossági ügyben, mert a bukaresti törvényszéki orvostani intézettől nem kapnak eredményt, amíg a megrendelő, azaz a megyei ügyészség nem fizet.