A pénzhiány akadályozza a nyomozást

2009. július 1., szerda, Közélet
A gazdasági válság rányomja bélyegét a bűnügyi vizsgálatokra is. Corneliu Câmpeanu megyei rendőrfőkapitány elmondta, helyben topognak egy gyilkossági ügyben, mert a bukaresti törvényszéki orvostani intézettől nem kapnak eredményt, amíg a megrendelő, azaz a megyei ügyészség nem fizet.

A vizsgálat ára 8000 lej. Még tavaly február 2-án jelentették, hogy holtan találtak szárazpataki otthonában egy nyugdíjast. A szomszédok nem láttak mozgást az egyedül élő férfi udvarán, az állatok az éhségtől zajongtak, így megnézték, mi történik a portán. D. László (54) a padlón feküdt szétvert fejjel. Két-három napja hunyhatott el, valószínűleg fejszével ütlegelték. A fő gyanúsítottól DNS-mintát vettek, s három hete jelezte a szakintézet, hogy kész az eredmény, de addig nem közli, amíg nem fizetnek. A főtiszt azt is hozzátette, a rendőrség is adósa a megyei törvényszéki orvosi intézetnek több mint százezer lejjel.

(Szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2009-07-01: Közélet - x:

Gyorsabban kiváltható az erkölcsi bizonyítvány

Eltörölték az erkölcsi bizonyítvány sürgősségi eljárással történő kiállítása esetén kért illetéket, s jócskán rövidítették az igazolás kibocsátási idejét.
2009-07-01: Közélet - x:

Bokor Tibor szenátor fél éve (Ellenzékben a T. Házban) - Iochom István

Bokor Tibor RMDSZ-es honatya, a felsőház művelődési bizottságának alelnöke a helyi és megyei sajtó képviselői jelenlétében közel féléves szenátori tevékenységéről számolt be.