Drámások Árkoson

2009. július 1., szerda, Kultúra
A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely és a Bolyongó Színházi Egyesület szervezésében országos drámatábort tartottak múlt héten az árkosi iskolában és kultúrházban.

Az egyetlen ilyen jellegű intenzív drámatáborba több mint negyven diák érkezett Háromszékről és egész Erdélyből (Csíkszereda, Marosvá­sárhely, Nagyvárad, Nagybánya, Zilah, Székelyhíd). A szakmai és személyiségfejlesztő tréningek mellett a résztvevők filmeket, felvételről színházi előadásokat néztek és elemeztek. A képzést Fazakas Misi, a Művészeti Líceum drámatagozatának vezetője, Bartha Lóránt és Bordás Attila, az Osonó Színházműhely tagjai, valamint Prezsmer Boglárka drámapedagógus vezette. Fazakas Misi lapunknak elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan a tábor célja az volt, hogy a fiatalok átfogalmazzák a szabadidőhöz való viszonyukat, megtanuljanak közösségben élni, gondolkodni, intenzíven tevékenykedni, bővítsék szakmai tudásukat, és rájöjjenek, mennyire hosszú egy nap, s azalatt mennyi mindennel lehet foglalkozni. ,,A drámatábor nem más, mint impulzus egy értékesebb, lényegesebb, rombolás helyett alkotással, egymásra figyeléssel és a teremtés örömében eltöltött élethez." (r.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-07-01: Kultúra - x:

Kincskeresők - Fekete Réka

A közös elmélkedés után jól jön a pihenő
A kézdi-orbai református egyházmegye tíz egyházközségéből hatvan gyermek táborozott egy hétig a csernátoni önkormányzat Ika-vár alatti vendégházában és a régi faházikókban.
2009-07-01: Kultúra - x:

A tábor házhoz jött - Fekete Réka

Nem csak megtanulták, meg is szerették a táncokat
Nem muszáj elutazni, és az egyre drágább tábori napidíjat kifizetni azért, hogy negyven-ötven gyermek együtt lehessen. Otthon, bármelyik településen meg lehet szervezni a napközis táborozást.