JegyzetAggasztó

2009. július 2., csütörtök, Sport
Tudom, holt idényben sportéletünk. Valamennyi labdajátékban — asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, jégkorong — pihennek sportolóink, s lassan, fokozatosan hangolnak a felkészülés megkezdésére. Hangolnak... mindenki a maga módján.

Ami viszont abszolút biztos, nem észlelni a korábbi években tapasztalt, átélt nyüzsgést, mozgást, vagy fogalmazzunk úgy, hogy a lázas tenni akarást. Mintha mindenik labdajáték háza tájára ránehezedne egyféle bizonytalanság, melyet a nincstelenség vált ki, más szavakkal fogalmazva a szegény anyagi háttér, a pénzhiány, és némely labdajátékban, mondjuk ki bátran, az emberhiány. A pénz- és emberhiány mellé nyugodtan odasorolhatjuk a kellő sportvezetés és menedzselés hiányát is. Egyre erőteljesebben kezd kirajzolódni az a veszély, hogy meglévő sportlétesítményeinket sem tudjuk az őszi versenyidény beköszöntével kihasználni, benépesíteni.

Kezd kirajzolódni a veszély... De kit érdekel ez? A politikusokat a legkevésbé. Ők, főleg azok, akik háromszéki tartózkodásuk idején semmit nem tettek (!) Kovászna megye sportjának érdekében, de együtt a pártkatonákból felkent sportvezetőkkel több tízmilliós rémálmokat kergetnek. Egy olyan miniszter asszonytól várnak támogatást, aki nyakig belekerült a bajba, akitől egyre többen követelik, hogy mondjon le.

Aggasztó helyzetbe került sportmozgalmunk (az országos sem jaj, de milyen jó, láttuk a hét végén, amikor kajak-kenu válogatottunk még dobogóközelbe sem került, nemhogy érmet szerzett volna...). Van sportigazgatóságunk, de nincs egy ütőképes csapatunk. Ami még ,,mozog", az importjátékosokkal mozog... Ez sokáig nem mehet. Orrvérzésig nem lehet játékosimportba pumpálni az adófizetők pénzét, s a magánvállalkozók nem ,,törik össze magukat" a sportjátékok támogatásában.

Uraim, vegyék már észre, a sport nem a politika pályája, itt hazudozásokkal, tájékozatlansággal, ellenségeskedéssel, bosszúálló betartásokkal azt a kevés vagy nagyon halvány sportéletet is vakvágányra viszik!

Á. Károly

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-07-02: Sport - x:

Hegyi gyorsaságin is indul Szabó Csongor (Autósport)

Az idei terveiről beszélgetve, valamikor az év elején Szabó Csongor, a Sonic Motorsport pilótája azt mondta, ezt az esztendőt a raliversenyeknek szenteli. ,,Új autó, új navigátor (Marcus Andreoiu akkor éppen Németországban élt), ezt meg kell szokni, azzal össze kell szokni — mondotta —, nem feszítem túl a húrokat, aztán a jövőben majd meglátjuk..." Négy ralifutam után változott a képlet.
2009-07-02: Sport - x:

Táborozás Szentgyörgyön (Kosárlabda)

Vasárnaptól egy héten át Sepsiszentgyörgy ad otthont a második alkalommal megrendezendő BBALL6 Nemzetközi Kosárlabdatábornak. Egy évvel korábban nagy sikernek örvendett az edzőtábor, amelyen mintegy 55 lány sajátíthatta el a kosárlabda alapjait, vagy fejleszthette tovább tudását.