AutósportHegyi gyorsaságin is indul Szabó Csongor

2009. július 2., csütörtök, Sport

Az idei terveiről beszélgetve, valamikor az év elején Szabó Csongor, a Sonic Motorsport pilótája azt mondta, ezt az esztendőt a raliversenyeknek szenteli. ,,Új autó, új navigátor (Marcus Andreoiu akkor éppen Németországban élt), ezt meg kell szokni, azzal össze kell szokni — mondotta —, nem feszítem túl a húrokat, aztán a jövőben majd meglátjuk..." Négy ralifutam után változott a képlet.

Szabó Csongor meggondolta magát, s mégiscsak elindul egy hegyi gyorsasági futamon, méghozzá e hét végén, pénteken és vasárnap Sinaián.

— A legutóbbi ralifutamot, a kolozsvárit — így Csongor — túl korán befejeztem, történt ugyanis, hogy kicsúsztam a pályáról... na de azóta az autót megjavították, és úgy gondoltam, „illik kipróbálni" a megjavított gépkocsit, na meg a pilótának sem árt, ha gyakorolja a vezetést, ezért aztán neveztem a hét végi sinaiai hegyi gyorsasági bajnoki futamra. Mondhatom azt is, hogy így készülök a soron következő ralifutamra, mely nemzetközi lesz, hiszen meghívtak a pécsi Mecsek-ralira (július 31.—augusztus 2.), melyen Romániát két páros képviseli — a Claudiu David (pilóta)—Mihaela Beldie (navigátor) kettős és a Szabó Csongor—Angela Stănescu duó.

— Tényleg új navigátorod van? Marcus?

— Tényleg. Marcus Andreoiu ugyanis visszalépett, s így aztán a téli beszélgetésünkkor már emlegetett Angela Stănescu került a navigátori székbe... Ne, ne gondolja, hogy miatta fejeztem be idő előtt a kolozsvári ralifutamot. Angela jól végezte dolgát. Minden adott ahhoz, hogy ütőképes kettőst hozzunk össze.

— A ralibajnokságban pillanatnyilag hogy álltok?

— Az összetettben a 22. helyen, az A-kategóriában a 15. helyen. Nem mondom, hogy felszállok az elégedettségtől, de az idényt a tapasztalatszerzésre szántam, az autóm tökéletes megismerésére. Túl ezen, ha nem pártol el tőlem a szerencse, s ha nem csúszok ki az útról, ha befejezem a futamot... na szóval, most előbb állnék.

— Sebaj, van még alkalmad a javításra.

— Fogok is igyekezni. Addig is hadd éljek a lehetőséggel, és ezúton is mondjak köszönetet támogatóimnak, azoknak, akik mellettem álltak és állnak, gondolok itt a Tehnostarra, a Szabó­ék Kft.-re, a Valdek Impexre, a Feratti Groupra, a megyei tanácsra, Topp Zoltánra, a Topp Cars Service vezetőjére, aki minden versenyen mellettem áll, nemcsak technikailag, de anyagilag és taktikailag is segít, és nem utolsósorban Jean Pescarura (a szintén autóversenyző Vlad Pescaru édesapja), akire bármikor számítani lehet, ha bajba kerülök, mindig készen áll a segítségnyújtásra. Remé­lem, Sinaián nem kell igénybe vennem segítőkészségét.

— Úgy legyen! És sok sikert az idei első hegyi gyorsasági futamodra!

(áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-01: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Levegőben felrobbant kebel
Felrobbant az Irena Ferrari néven ismert moszkvai társasági hölgy megnagyobbított keble a Moszkvából Los Angelesbe tartó repülőgépen, de idejében eljutott az orvoshoz, aki egy füst alatt egy még nagyobb implantátumot ültetett be a testébe.
2009-07-02: Sport - x:

Aggasztó (Jegyzet)

Tudom, holt idényben sportéletünk. Valamennyi labdajátékban — asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, jégkorong — pihennek sportolóink, s lassan, fokozatosan hangolnak a felkészülés megkezdésére. Hangolnak... mindenki a maga módján.