Francia kerékpáros körversenyMinden induló vérteszten esik át

2009. július 2., csütörtök, Sport

Több mint ötszáz doppingellenőrzés lesz a szombaton rajtoló francia kerékpáros körversenyen (Tour de France) — jelentette be Christian Prudhomme, a világ legjelentősebb kerékpáros körversenyének igazgatója. Valamennyi benevezett még a rajt előtt vérteszten esik át, és csak azok indulhatnak el a háromhetes viadalon, akiknél mindent rendben találnak.

Prudhomme hozzátette: a sportág az egyik úttörője a doppingellenes küzdelemnek. Kijelentését azzal támasztotta alá, hogy a kerékpárban vezették be először a vértesztet, illetve azokat a vizsgálatokat, amelyek az eritropoetin (EPO), valamint annak új generációs változata, a CERA kimutatására irányulnak.

Emlékeztetett továbbá arra, hogy a nemzetközi szövetség tavaly létrehozta az úgynevezett biológiai útlevelet, melyben a versenyzők szervezetének alapadatait rögzítik, miáltal utólagos összehasonlító elemzésre is mód nyílik. „Ez olyan, mint amikor a rendőrség harcol a bűn ellen. Ha keresnek, akkor találnak is bűnözőket" — jegyezte meg az igazgató.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-07-02: Sport - x:

Ezüstérmes a férfiváltó (Öttusa)

Ezüstérmet szerzett kedden a Marosi Ádám, Tibolya Péter, Németh Róbert összeállítású magyar csapat a lipcsei öttusa Európa-bajnokság férfi váltóversenyében.
2009-07-02: Sport - x:

Két első hely (Motokrossz)

Az elmúlt hét végén Csíkkozmáson rendezték meg a már hagyományos motokrossz Csík Kupát, amelyen a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub versenyzői is jelen voltak.