Megbotránkoztató nyári divat?

2009. július 2., csütörtök, Család

Kivillanó tangabugyi vagy szűk felső a háton domborodó hurkákon? Ez csak kettő a legdurvább öltözködési bakik közül. Lássuk, mire kell figyelnünk nyáron az öltözködésben.

Nyáron szinte minden megengedett a divatban. Már akinek. Mert az olyan, egyébként igen jól palástolható szépséghibákat, mint a fölösleg a pocakon, a kibuggyanó hurka a háton vagy a kelleténél vastagabb kar, jobb eltakarni és nem kitakarni.

Ha a nadrág a földet söpri

Nyár ide vagy oda, valljuk be: a kánikulában is szeretünk szellős, világos nadrágot viselni. Ám nincs annál lehangolóbb látvány, mint amikor az elegáns felsőhöz viselt nyári nadrág alja túlér a cipő sarkán, és a földet söpri. Ha rossz fazont választottunk, varrassuk fel a nadrág szárát annyira, hogy lapos sarkú cipőben még éppen eltakarja a bokát, vagy viseljük a nadrágot magas sarkú cipővel.

Topból kibuggyanó has

Akármilyen trendi, felejtsük el a köldök fölé érő topot és a túl szűk felsőt, ha a hason és a háton komoly súlyfelesleg van. Csúnya látvány, amikor a pocak láthatóan nagyobb a kelleténél, és ha megfordulunk, hurkás a hátunk is. A köldök-piercing sem esztétikus ilyenkor. A divat idén nyáron is elkényeztet bennünket a változatos szabásformákkal és anyagokkal. Takarjuk el azt, amit el kell egy bő szabású csinos blúzzal, tunikával!

Pántokat a helyükre

A divatos blúzok alatt viseljük helyesen a melltartót! Tilos a szilikonpánt, ne térjen el feltűnően egymástól a blúz és a fehérnemű színe (például fehér felső alatt ne viseljünk sötét melltartót), ne kandikáljon ki a csőtop és a keresztpántos felső alól a melltartó pántja. Idén nyáron nagy divat a hatalmas mintás, áttetsző blúz: ha az átlagosnál nagyobb a mellünk, ezek alá is jobb, ha az anyag mintájával megegyező vagy testszínű melltartót veszünk. Nyakba akasztós felső alá pánt nélküli vagy nyakpántban végződő melltartót vegyünk. Háton keresztpántos felső alá ne húzzunk melltartót, vagy ha ez zavar, akkor szerezzünk be testszínű, keresztpántos fazont. Csőtop alá pánt nélküli melltartó illik, vagy egyáltalán ne vegyünk semmit! Áttetsző blúz alá — kivéve, ha olyan a mintája, amely ápol és eltakar — olyan melltartót viseljünk, aminek a színe megegyezik a blúzéval.

Kivillanó fehérnemű a nadrág alatt

Igen, lehet trendi, ha a szexis csipkés bugyi pántja decensen kivillan a nadrág alól. Például otthon, a kedvesünk előtt. Ám nincs kiábrándítóbb látvány annál, mint amikor az utcán járás közben, vagy amikor leülünk, a tanga teljes életnagyságban kilátszik a nadrágból. Ma már nagyon sokféle színben kaphatóak olyan fehérneműk, amelyeket csípőfazonra szabtak. Ha csípőnadrágot viselünk, válasszunk ezek közül. Ha derékban bő a nadrág, viseljük övvel, vagy vegyünk fel hozzá tunikát.

Táska, cipő és bizsu

Fekete táska, fehér cipő, vagy ugyanez fordítva. Divatos ékszerek: túl sok van belőlük, túl feltűnőek. Holott az idei nyári toalettnek elmaradhatatlan kelléke a táska és az ízléses bizsu. Ám nem mindegy, milyen variációban. Ne feledjük a főszabályt: a cipő és a táska színének mindig meg kell egyeznie. Feketét a feketéhez, fehéret a fehérhez, zöldet a zöldhöz. A bizsu öltöztet, de a kevesebb több. Kivéve akkor, ha azzal szeretnénk feldobni egy egyszerűbb ruhadarabot.

(Lénárt Emese, wellnesscafe.hu)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-02: Család - x:

Az erős napfény bőrrákot okozhat - Fekete Réka

A sepsiszentgyörgyi Együtt az Egészségedért Egyesület folytatja a februárban megkezdett bőrrákszűrést, minden hétfőn nyolc pácienst fogadnak ingyenes vizsgálatra. A szakemberek felhívják a lakosság figyelmét a túlzott napozás veszélyeire, mivel bizonyított, hogy az ultraibolya sugarak okolhatóak sok esetben a bőrrák kialakulásáért.
2009-07-02: Riport - x:

Köpec a régi síneken - Kisgyörgy Zoltán

Sem széles, sem keskeny ipari vágány nem köti már össze az egykori bányásztelepülést a nagyvilággal. A keskeny nyomtávú vasút valamikor az erdők szívéből, a Szénégető alól szép, száraz és kézzel válogatott szénnel tele indult a köpeci Rakodó felé.