Nem kapnak pénzt iskolaépítésre - Iochom István

2009. július 9., csütörtök, Közélet
A kézdialmási új iskola építéséhez 2007. augusztus 20-án kezdett hozzá az árverést megnyerő Toro Impex Kft. munkacsoportja.

A beruházás összértéke 3 020 030 lej, amiből 2 683 000 lejt az oktatásügyi minisztérium költségvetéséből finanszíroznak, a többi pedig a polgármesteri hivatal önrésze. A kivitelező cég az építkezés nyolcvan százalékát végezte el, és remény mutatkozott arra, hogy szeptemberben az új iskolában lehet megkezdeni a tanévet, de finanszírozás hiányában a múlt év decembere óta áll a munka. Az oktatásügyi minisztérium eddig 1 344 000 lejt, az önkormányzat pedig 57 820 lejt utalt át az építőcég számlájára. A decemberig elvégzett munkálatokért még 283 000 lejt kellene átutalni a Toro Impex Kft.-nek. Az épülő iskolák finanszírozási listájáról Esztelnekkel együtt — 230 000 lejjel szerepelt — az almási iskolát is kihúzták, a két magyar iskola helyett Bodzaforduló és Nagypatak kapja meg a kormánytámogatást. Az Almás által igényelt 200 000 lej a nyílászárók beszerzésére és felszerelésére kellett volna. Ahhoz, hogy az új iskolát át lehessen adni rendeltetésének, még 1,3 millió lejre lenne szükség.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-07-09: Közélet - x:

Elkezdték a 12-es országút felújítását - Farcádi Botond

Régóta folyó ígérgetések után kedden végre elkezdődött a 12-es országút felújítása: Szentgyörgytől Csíkszereda felé jelenleg az út szélesítésén dolgoznak a gépek, korábban két oldalt már kivágták a fákat.
2009-07-09: Közélet - x:

Korszerű útszabályozás

Felújítják, aszfaltozzák a DN 12-es nemzetközi útból Bodok felé leágazó DC 29-es községi rangú bekötőutat.