Michael Jackson végső nyughelye még ismeretlen

2009. július 9., csütörtök, Világfigyelő

Továbbra sem lehet tudni, hol temetik el Michael Jacksont; a június 25-én elhunyt sztár halálának oka még mindig ismeretlen, halotti bizonyítványában nem közölték a halál pontos okát, további vizsgálatokra van szükség.

Az énekes aranyozott koporsóját egy meg nem nevezett temetőbe szállították a keddi nyilvános búcsúztatás után — számolt be a rendőrség a Fox amerikai tévécsatornának. Annyit elmondtak, hogy Jackson holttestét nem a Forest Lawn temetőbe szállították, ahol a búcsúztatás előtt a család szűk körben emlékezett meg az elhunytról. A Staples Centerben tartott nagyszabású búcsúztatást követően a Beverly Wilshire Hotelben megszálló Jackson család ismét összegyűlt egy privát ceremóniára. A helyi sajtó szerint továbbra is elképzelhető, hogy a popsztárt neverlandi birtokán temetik el.

Közben kiadták az énekes halotti bizonyítványát, amelyből továbbra sem derül ki, mi okozta hirtelen bekövetkezett halálát. A halottkém szerint további vizsgálatokra van szükség; Ed Winter azt mondta, hogy az énekes agyát vagy legalábbis annak egy részét vizsgálják, és a szervet azt követően adják vissza a családnak temetésre, ha elvégezték a neuropatológiai teszteket.

Rajongók ezrei és világsztárok vettek végső búcsút Michael Jacksontól kedden a Los Angelesben rendezett nyilvános gyászszertartáson; Amerikában és világszerte milliók követhették az eseményt az élő tévéközvetítéseken és az internetes portálokon. A sporteseményeknek és koncerteknek otthont adó arénában — ahol a popsztár heteken át készült nagy visszatérésére, ötven fellépésből álló londoni koncertsorozatára — csaknem húszezer ember gyűlt össze. A szertartás elején Smokey Robinson énekes mondott rövid beszédet, és olvasott fel gondolatokat a popsztár barátaitól, többek között Diana Rosstól és Nelson Mandelától. A volt dél-afrikai elnök közeli barátjának, óriásnak, a zeneipar legendájának nevezte az egykori popsztárt. A zenés megemlékezésen olyan világsztárok léptek fel és emlékeztek az énekesre, mint Mariah Carey, Jennifer Hudson, Lionel Richie és Stevie Wonder. Magic Johnson kosárlabdázó a világ legnagyobb előadójának nevezte, egy másik kosaras sztár, Kobe Bryant Jackson humanitárius tevékenységére hívta fel a figyelmet. Mariah Carey és Trey Lorenz Jackson gyerekkori zenekara, a Jackson 5 egyik balladáját (I’ll Be There) adta elő. Brooke Shields könnyeivel küszködve idézte fel az énekeshez fűződő barátságát. Az emlékbeszédek és fellépések között Jackson-számokat játszottak be. A szertartás végén mikrofonhoz lépett Jackson egyik lánya, a 11 éves Paris-Michael Katherine is, aki elfúló hangon mondta: ,,Apu volt az elképzelhető legjobb apa (...) csak el akartam mondani, hogy mennyire szeretem".

Az első beszámolók szerint a CNN amerikai hírtelevízió internetes oldalán 9,7 millióan nézték élőben a búcsúztatást, ez messze elmarad az Obama elnök beiktatása miatt az oldalra kattintó mintegy 27 millió nézőtől.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-07-09: Világfigyelő - x:

Tőkés László az Európai Parlament támogatását kéri a szlovák nyelvtörvény ügyében

A kisebbség- és magyarellenes szlovákiai államnyelvtörvény visszavonására irányuló követelések támogatását kéri az Európai Parlamenttől Tőkés László, a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) elnöke egy tegnapi nyilatkozatában.
2009-07-09: Világfigyelő - x:

Ujgur zavargások (Magasles) - Bogdán László

Hogy a Kínai Népköztársaságban — mely gazdaságilag ma nagyhatalom, és a gazdasági növekedés tekintetében páratlan sorozatot produkált anélkül, hogy feladta volna államiságának kommunista jellegét — hogyan is vélekednek az emberi jogokról 2009-ben, a pekingi Mennyei Béke Terén húsz esztendeje történt, brutális vérengzés évfordulóján, arra aránylag könnyű válaszolni: nem érdekli őket!