Az ember bolond természete

2009. július 9., csütörtök, Család

Visszakapja

Nemzeti adakozás folyik Argentínában egy taxis számára, aki visszaadott tulajdonosainak egy elvesztett táskát benne csaknem 4,5 millió lejnyi összeggel.

La Plata tengerparti városban történt, hogy egy taxis egy idős párt vitt rövid útra, kiszálltak, és a kocsi hátsó ülésén felejtették táskájukat. A taxis több napig kereste őket, hogy visszaadja a táskát a pénzzel. Az esetnek híre kelt, annál is inkább, mivel Argentína lakossága inkább korrupcióval és becstelenséggel szembesül a társadalom minden szintjén, nem pedig becsületességgel. Ezért aztán két reklámmunkás honlapot kreált a taxis tiszteletére. Azóta több százan küldtek neki pénzt — már közel kétmillió lej gyűlt össze, azaz a talált és visszaadott pénz csaknem fele —, kifejezve megbecsülésüket, mi több, örömteli hálájukat. ,,Köszönöm. Bárcsak több ilyen ember lenne!" — írta egy adományozó. A taxis azt sem tudja, hová legyen, hiszen, mint mondja, ő csak azt tette, amit tennie kellett.

Éneklő rabló

Nem elég, hogy kirabolta áldozatait, még éneklésével is gyötörte őket egy férfi Mexikóban. Negyvencentis bozótvágó késsel támadt kiszemeltjeire, elvette pénzüket és egyéb értékeiket, majd énekelt nekik... torkuknak nyomva a machete pengéjét. Utóbbira feltehetően azért volt szükség, mert a hallgatóság nem igényelte a dalolást, a rabló viszont közönségre vágyott. A dalos kedvű rablót elfogta a rendőrség. Most nekik dalolhat. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-07-09: Család - x:

A végrendeleti ­örökösödésről (Jogi posta) - Balogh Klára, jogtanácsos

Az örökösödés akkor végrendeleti, amikor az örökhagyó végrendeletnek nevezett végintézkedéssel maga rendelkezik arról, hogy javait az ő halála után kinek juttassa.
2009-07-09: Család - x:

Ötvenhat év után találkoztak az elcserélt csecsemők

1953. május 3-án Oregonban, a Pioneer Memorial Kórházban két kislány egyszerre látta meg a napvilágot: Kay Rene Reed Qualls és DeeAnn Angell Shafer. Mindkettejüknek boldog gyermekkoruk volt, majd férjhez mentek, gyerekeik születtek, jelenleg pedig gyakorló nagymamák.