Zabolán földelték a szemétdombot - Bodor János

2009. július 11., szombat, Közélet
A zabolai polgármesteri hivatal felszámolta a Zabola és Haraly közötti községi út mentén levő községi szemétdombot.

Az önkormányzat leföldeltette a szemétdombot, a polgármesteri hivatal tulajdonában levő erőgép is besegített a megbízott cégnek, így a munkálatok csak 10 000 új lejbe kerültek. Ezután tilos bármilyen szemetet a régi szemétdombra hordani, aki az előírást megszegi, azt a környezetvédelmi törvény rendelkezései értelmében megbírságolják. A község területén a háztartási hulladék elszállításával a Salubriserv cég foglalkozik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2009-07-11: Közélet - x:

Négyszáz új technikus - Demeter J. Ildikó

Ebben az évben 391 fiatal szerzett olyan mesterségbeli tudást Háromszéken, amelyet az EU minden országában elismernek. Azokról van szó, akik a nyolcadik osztály után nem líceumban, hanem valamilyen szakiskolában tanultak tovább, és öt év alatt fokozatosan a technikusi oklevéllel elismert harmadik szintre jutottak.
2009-07-11: Közélet - x:

Nagy sikerű ólomkatona-kiállítás

A Kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeumban június 17.—július 9. között nagy sikernek örvendett a Miniatűr történelem az őskortól az 1848—49-es szabadságharcig című ólomkatona-kiállítás, illetve az azt kiegészítő múzeumpedagógiai tevékenység.