Michael Moore új filmje

2009. július 11., szombat, Világfigyelő

Michael Moore felfedte az ősszel mozikba kerülő új dokumentumfilmje címét: a Capitalism: A Love Story (Kapitalizmus: Szerelmes film) a globális felmelegedés okainak nézett utána.

,,Tökéletesen aktuális mozi lesz. Minden megvan benne: vágy, szenvedély, romantika és napi 14 000 állás megszűnése. Ez egy tiltott szerelem, amit nem merünk nevén nevezni. Az ördögbe, mondjuk csak ki: ez a kapitalizmus" — idézte Moore szerdai közleményét a The Variety szaklap online kiadása.

Az Oscar-díjas dokumentumfilmes korábban már bejelentette, hogy Amerikában október 2-től kezdik forgalmazni a produkciót — egy évvel és egy nappal azután, hogy az amerikai szenátus 700 milliárd dolláros segélycsomagot szavazott meg a Wall Streetnek. Moore utoljára az amerikai közegészségügyi rendszer kritikájával, a Sicko című dokumentumfilmmel jelentkezett 2007-ben. Az 55 éves filmes 2003-ban kapott Oscar-díjat a Kóla, puska, sültkrumpli című dokumentumfilmjéért.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-07-11: Világfigyelő - x:

A magyar nyelv védelmére szólítottak fel az írószervezetek

Közös nyilatkozatban szólította fel több írószervezet és civil tömörülés a szomszédos országok kormányait, pártjait, civil szervezeteit és az unió intézményeit, tegyenek meg mindent, hogy minél teljesebben valósulhasson meg a gyakorlatban a kisebbségi magyarok nyelvének szabad használata.
2009-07-11: Világfigyelő - x:

Népirtásnak nevezték a hszincsiangi eseményeket

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök szerint ,,egyfajta népirtással" ér fel az, ami a kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm régióban történik a török ajkú, muzulmán vallású ujgurokkal.