Újra benyújtott régióátszervezési törvény - Farcádi Botond

2009. július 13., hétfő, Közélet

Újra benyújtotta a szenátusban az RMDSZ a fejlesztési régiók átszervezésére vonatkozó törvénytervezetet ― tudtuk meg Márton Árpád képviselőházi frakcióvezetőtől.

A Maros, Hargita és Kovászna megyéből álló székelyföldi fejlesztési régió létrejöttéről is rendelkező jogszabályt tavaly ősszel már benyújtotta a szövetség a felsőházban. A kormányváltás azonban a benyújtott tervezetek sorsára is kihatott, időközben ugyanis Mircea Geoană került a felsőház élére, aki egy huszárvágással számos jogszabálytervezet sorsát megpecsételte, gyakorlatilag semmisnek minősítve mindazokat, amelyeket tisztségbe kerülése előtt nyújtottak be. Ezért vált szükségessé, hogy az RMDSZ újból benyújtsa a régióátszervezési jogszabálytervezetet. Megszavazására azonban továbbra sincs sok esély: a képviselőháztól eltérően ugyanis a szenátusban jóval hosszabb idő kell ahhoz, hogy megvitassák vagy hallgatólagosan elfogadják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-07-13: Közélet - x:

Kézdimárkosfalvi falunap - Iochom István

A kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes
A szentkatolnai önkormányzat és a Tamás lelkész házaspár, Orsolya és Endre Ottó Barabás Miklós szülőfalujában a hét végén ötödik alkalommal szervezett falunapot.
2009-07-13: Közélet - x:

Bővítik a villanyhálózatot - Farcádi Botond

Négy háromszéki község ― Gelence, Kőröspatak, Bardoc és Bölön ― vesz részt a Villamosítás 2007―2009 programban, melynek célja a villanyhálózat bővítése, kiterjesztése.