Bontják a múlt romos emlékét

2009. július 15., szerda, Közélet

Egykoron nagy, piros, Stop feliratú tábla díszelgett a beton felkiáltójel közepén, s a tábla tetején A milícia tájékoztatja Önöket felirat — ez volt a szégyenpannó.

Aztán moziműsorok plakátjait mutogatta, immár a Stop-tábla nélkül, éveken át. Most már mozija sincs Sepsiszentgyörgynek, elbontják hát a parkbéli ronda felépítményt, helyébe ugyancsak hirdetőtábla készül, s a múló időt számláló óra is lesz rajta. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2009-07-15: Közélet - x:

Dupla járőrök a mezőn

Fokozott jelenléttel próbálja elbátortalanítani a mezei tolvajokat a rendőrség: az eddig legtöbb gondot okozó településeken — Előpatak, Kőröspatak, Köpecbánya, Nagyborosnyó, Kézdiszentlélek, Szentkatolna és Szépmező határában — kétszeres létszámmal, a csendőrség bevonásával járőröznek.
2009-07-15: Közélet - x:

Újrafestette a betűket a régi sírköveken

A kézdimárkosfalvi falunapok alkalmával a temetőben is megfordultunk. Nagy meglepetésünkre a régi sírkövek egy részét valaki lepucolta a mohától, és újrafestette a betűket. Felvételünkön a felújított Bodola-sír látható.