Dupla járőrök a mezőn

2009. július 15., szerda, Közélet

Fokozott jelenléttel próbálja elbátortalanítani a mezei tolvajokat a rendőrség: az eddig legtöbb gondot okozó településeken — Előpatak, Kőröspatak, Köpecbánya, Nagyborosnyó, Kézdiszentlélek, Szentkatolna és Szépmező határában — kétszeres létszámmal, a csendőrség bevonásával járőröznek.

Van is eredménye: míg tavaly ilyenkor 27 bűncselekményt jegyeztek, idén ezek száma 11-re csökkent; ebből kilenc lopás, kettő pedig rongálás. A megelőzés nem merül ki a felügyeletben, több településen a roma közösségek vezetőivel is tárgyalóasztalhoz ültek, a gyermekeknek nyílt órákat tartottak stb. A tízes járőrök sem egyedül felelnek a termények és a köz biztonságáért, ilyenkor minden egyenruhásnak feladata az odafigyelés. A rendőrség ugyanakkor emlékeztet arra, hogy ő csak ténymegállapító, nem őrző-védő hatóság, a javak tényleges védelmét a törvény értelmében az önkormányzatoknak kell megszervezniük, de már nem a lakosok valamikori váltott szolgálatával, hanem szakszerűen, saját képzett rendfenntartókkal vagy szakcégekkel. Ez egyelőre csak hét községben rendezett (2—7 embert foglalkoztatnak), pedig bírság is jár a mulasztásért (500 lej), igaz, nem nagyon kéri számon senki a hiányzó őrséget. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2009-07-15: Közélet - x:

Több száz tanári állás üres (Oktatás) — Demeter J. Ildikó

Ma kezdődik a pedagógusok versenyvizsgája Háromszéken: idén először — kísérleti jelleggel — az iskolai intézmények szintjén folyik a pályáztatás, és a javításhoz sem hívtak egyetemi oktatókat, a középiskolai tanárok fogják elbírálni a dolgozatokat.
2009-07-15: Közélet - x:

Bontják a múlt romos emlékét

Egykoron nagy, piros, Stop feliratú tábla díszelgett a beton felkiáltójel közepén, s a tábla tetején A milícia tájékoztatja Önöket felirat — ez volt a szégyenpannó.