SportpályázatokSzétosztották a pénzt — Tibodi Ferenc

2009. július 16., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi helyi tanács eredményt hirdetett a sportrendezvények résztámogatására intézmények, egyesületek, alapítványok és ifjúsági szervezetek számára. Városunk önkormányzata a 2009-es esztendő második felére összesen 206 900 új lejt szánt a sportra, ebből 3100 lejt az ifjúsági alapból.

Az ifjúsági és sport szakbizottságtól származó információk szerint valamivel több mint hatszázezer lejt igényelt az a húsz megyeszékhelyi egyesület, amely közel ötven pályázatot nyújtott be. Mindegyik pályázó kapott pénzt — állítja Mădălin Guruianu, a szakbizottság egyik tagja. A legnagyobb anyagi támogatásban, azaz 100 000 lejben, a Sepsiszentgyörgyi Futsal Club részesült, mely remélhetőleg indul a szeptember elején rajtoló A-osztályos teremlabdarúgó-bajnokon. A második legnagyobb összeget, 46 300 lejt az Equites Egyesület kapta az ifjúsági sport támogatására és a téli sportnapok megszervezésére. Az országos asztalitenisz-bajnokságban érdekelt Electrica SE 10 000 lejes támogatást nyert el. A Gáll Lajos Futókör 4500, az Aluta SK 3000, a Medison Travel KC 4000, Sepsiszentgyörgy nagypályás futballcsapata a Jövő 6000, a Samurai OPS SK 5500, a megyei kosárlabda-szövetség 5000 lejt és a BBall 6 SE 7500 lejt kapott. Igen kevés pénz jutott a megyei atlétikai egyesületnek, amely négy versenyre mindössze 500 lejes támogatásban részesült. A megyei ifjúsági igazgatóság botrányokba keveredett vezetőjének sportegyesülete is kapott pénzt, igaz csupán 1500 lejt... Az első félévvel ellentétben most a pályázók között nem szerepel az A-osztályos női kosárlabdacsapatunk, amelynek finanszírozását a közeljövőben egy városi sportklubon keresztül képzeli el a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Tavasszal 442 150 lejt osztott szét az ifjúsági és sport szakbizottság, ebből 250 000 lejt a Mikes Kelemen Sepsi BC kapta, így a többi pályázónak 192 150 lej maradt. Ha a korábban említett számadatokat vesszük alapul, akkor észrevesszük, hogy a második félévben közel 15 000 lejjel nőtt a sportra szánt összeg. Vajon elégséges-e ez az emelés vagy a kiutalt pénz? A kérdésre a választ sportolóink eredményei adhatják meg, vagy mindenki maga döntse el, mire is elég...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-07-16: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó feleség, édesanya, nagymama, anyós, testvér, rokon és jó szomszéd, a sepsiszentgyörgyi
ZAY DEZSŐNÉ
CZINTOS MÁRIA MAGDOLNA
életének 52. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2009. július 17-én, pénteken 16 órakor lesz a közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
3291
2009-07-16: Sport - x:

Továbbra is várjuk véleményét (Sportélet)

Mint korábban jeleztük, Sepsiszentgyörgy sportélete forog kockán. S nem mindegy, hogy az a kocka hol és hogy áll meg. Akik elvetették, azokat a jó szándék vezérelte, de hogy sikerül-e kivitelezniük nemes szándékukat, és főleg miként, szükségük van a város lakóinak véleményére is. A több szem többet lát elvére gondoltunk, amikor a lapban meghirdettük a felmérést. Mondja el ön is, tudassa az illetékesekkel, mindenkivel: