Régizenei csemege Bikfalván

2009. július 17., péntek, Közélet

Holnap délután 5 órakor a Bikmakk Egyesület szervezésében a bukaresti Lyceum Consort régizene-együttes és a budapesti Gemma énekegyüttes közös koncertjére várják a műfaj kedvelőit a bikfalvi református templomba.

Az ötszáz éve született Kálvin János (1509—1564) francia származású reformátor emléke előtt Dicsérlek, Uram, tégedet címmel genfi zsoltárok hangszeres és énekes feldolgozásával tiszteleg a Lyceum Consort. Kálvin nagy hangsúlyt fektetett a zsoltárok istentiszteletben betöltött szerepére: ,,A zsoltárok tudnak arra indítani, hogy szívünket Istenhez emeljük" — írta. A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola egykori növendékeiből 1996-ban alakult Gemma kamarakórus első erdélyi turnéjának záróakkordja lesz a bikfalvi koncert, amelyen a reneszánsz és barokk nagymesterek (Palestrina, Lassus, Tallis, Byrd, White, Josquin, Purcell, Schütz) művei mellett a kortárs magyar kórusirodalom kiemelkedő darabjai is megszólalnak. (Várallyay)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-07-17: Közélet - x:

Külföldi hírek — Simó Erzsébet

Német—orosz csúcs
A két ország közötti politikai és gazdasági kapcsolatok erősítésében állapodott meg tegnap a német kancellár és az orosz államfő. Angela Merkel és Dmitrij Medvegyev az immár rendszeres német—orosz kormánykonzultációk keretében külön is találkozott egymással a München melletti schleissheimi kastélyban.
2009-07-17: Közélet - x:

Kigyulladt a vizes kocsi

Valószínűleg a túlhevült motor miatt megolvadt és lángra kapott műanyag alkatrészek miatt gyulladt ki egy teherautó tegnap Sepsiszentgyörgyön.