Delfin mentette meg az életét

2009. augusztus 1., szombat, Magazin

Fehér delfin mentette meg egy görcsöt kapott és már fuldokló búvár életét azzal, hogy visszalökdöste a felszínre. Jang Jün (Yang Yun) a Kína észak-keleti részén található Harbin városában rendezett versenyen vett részt, amelyen a búvároknak hat méter mély, sarkvidéki hőmérsékletű medence aljára kell leereszkedniük, és a lehető legtovább lent maradniuk a belugák (Delphinapterus leucas) között.

A 26 éves búvárlány azt gondolta, ott hal meg, mert amikor már felfelé tartott, görcsöt kapott a lába. Fulladozni kezdett, és egyre lejjebb süllyedt, míg egyszerre csak azt érezte, valami hihetetlen erővel tolja őt a felszín felé — olvasható a The Daily Telegraph online oldalán (http://www.telegraph.com/). Mila, a fehér delfin észrevette, hogy a búvárlány bajban van, és érzékeny orrával Jünt biztonsággal a felszínre tolta. „Mila előbb érzékelte a bajt, mint mi" — mondta el az egyik szervező. „Hirtelen azt láttuk, hogy Mila a búvárlány lábát a szájában tartva tolja a víz felszínére. Érzékeny állat, együttműködik az emberekkel. Úgy gondolom, a lány neki köszönheti az életét" — tette hozzá. Az intelligens belugák régóta dolgoznak együtt az emberekkel, ráadásul arcizmaik segítségével mosolyogni is tudnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-08-01: Magazin - x:

Könyv- és zeneszalon

Jövő héten csütörtökön Sinaián a Casino Sinaia Konferencia-központban kulturális szalon nyílik, amelyre meghívták az ország legjelentősebb művelődési központjait.
2009-08-01: Magazin - x:

Egészen kis költségvetésű film

Csupán 45 fontból, azaz mintegy kétszáz lejből, videokamerával készített horrorfilmet egy vállalkozó kedvű brit fiatal; a Colin című zombitörténet azonban felkeltette egy terjesztő érdeklődését, így ősszel már a mozikban láthatja az alkotást a nagy-britanniai közönség.