Egészen kis költségvetésű film

2009. augusztus 1., szombat, Magazin

Csupán 45 fontból, azaz mintegy kétszáz lejből, videokamerával készített horrorfilmet egy vállalkozó kedvű brit fiatal; a Colin című zombitörténet azonban felkeltette egy terjesztő érdeklődését, így ősszel már a mozikban láthatja az alkotást a nagy-britanniai közönség.

A harmincéves Marc Price — aki íróként, operatőrként és producerként is jegyzi az extrém alacsony költségvetésű filmet — 18 hónapot töltött a zombimozi elkészítésével — írja a BBC News hírportál (news.bbc.co.uk). A Londonban és Walesben összesen két videokamerával forgatott filmben barátai és ismerősei szerepelnek, a 45 fontot elsősorban feszítővasakra, teára és kávéra költötték. A film a Kaleidoscope Entertainment jóvoltából kerül a brit mozikba, a cég ígérete szerint Halloweenra, vagyis október végére.

A horror — címéhez híven — Colin történetét mutatja be, vagyis azt a folyamatot, ahogy zombivá válik, miután megharapja egy élőhalott. A történéseket az Alastair Kirton által megformált főhős szemszögéből láthatja a néző, aki így megismerkedhet Colin előéletével, majd végigkövetheti azt is, ahogy egyik áldozata után a másikat falja. A Londonban élő Marc Price elmondása szerint Alastair Kirtonnal egy másik projekt kapcsán ismerkedett meg, és miután jól ment a közös munka, úgy döntöttek, együtt csinálják meg a Colint. ,,Azzal kellett dolgoznunk, amink volt, fontosnak tartottuk, hogy közben ne menjünk csődbe" ― mutatott rá Price, hozzátéve: soha nem gondolta volna, hogy filmje a mozikba kerül.

,,Őrület. Amikor megtudtam, azt hittem, csak vicc az egész" — jegyezte meg a rendező, aki filmje főhősét édesapja után nevezte el. Ő volt ugyanis az, aki gyerekkorában beavatta a film világába. ,,Mindig nagyon érdekeltek a filmek és a filmkészítés. Remélem, ez másokat is arra ösztönöz majd, hogy fogják a videokamerájukat, és filmeket csináljanak" — tette hozzá Marc Price.

A Colinból már a jövő hónapban kaphatnak egy kis ízelítőt a műfaj rajongói a londoni Frightfest fantasy- és horrorfilmfesztiválon, a teljes alkotást pedig ősszel Londonban és más brit nagyvárosok mozijaiban láthatják az érdeklődők.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-08-01: Magazin - x:

Delfin mentette meg az életét

Fehér delfin mentette meg egy görcsöt kapott és már fuldokló búvár életét azzal, hogy visszalökdöste a felszínre. Jang Jün (Yang Yun) a Kína észak-keleti részén található Harbin városában rendezett versenyen vett részt, amelyen a búvároknak hat méter mély, sarkvidéki hőmérsékletű medence aljára kell leereszkedniük, és a lehető legtovább lent maradniuk a belugák (Delphinapterus leucas) között.
2009-08-01: Magazin - x:

Annamari a toplistán

A múlt héten Dancs Annamari Live Your Life című dala felkerült a Kiss FM Rádió játszási listájára és ennek a 40-es toplistájára.