Elhelyezték Michael Jackson gyermekeit

2009. augusztus 5., szerda, Magazin

A három gyermek a nagymamával

Hivatalossá vált, hogy Michael Jackson anyjánál helyezik el a néhány hete elhunyt világsztár három gyermekét — adta hírül az amerikai sajtó.

Az eljáró Los Angeles-i bíróságon megszületett a végzés arról, hogy a 79 éves Katherine Jackson felügyelete alá kerül a három gyermek, a hétéves Blanket, a tizenegy éves Paris és a tizenkét éves Prince. Az eljáró bíró jóváhagyta a Jackson nagymama és a popcsillag volt felesége, a két idősebb gyermeknek életet adó Debbie Rowe múlt heti megállapodását, benne azzal a kitétellel, hogy az anya rendszeresen láthatja gyermekeit, sorsuk irányításába viszont a nagyapa nem szólhat bele.

A döntés megfelel Jackson végakaratának, mert az énekes állítólag leírta a 2002-ben készült végrendeletében, hogy azt szeretné, ha halála esetén anyja gondoskodna gyermekeiről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-08-05: Magazin - x:

Megelevenedik Bocskai győztes csatája

Egy korábbi megemlékezés a csatatéren
Ismét megvívják Bocskai István 1604. október 15-i, Álmosd és Bihardiószeg között vívott győztes csatáját a hét végén a két település közötti Nyúzóvölgyben — jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón. A csataimitációt most először kapcsolják össze az álmosdi falunappal, amikor a térség másik hírességére, a 219 éve született Kölcsey Ferencre — aki három évig volt lakója a településnek — emlékeznek.
2009-08-05: Magazin - x:

Kóréh Ferenc (Mementó) — Kisgyörgy Zoltán

Születése századik évfordulójának megünneplésére készül Sepsimagyarós, ahol bölcsőjét ringatták. Szülőháza már nem áll, de a magyarósiak nem feledkeztek meg róla.