Mi, hol, mikor?

2009. augusztus 6., csütörtök, Mi, hol, mikor?
Kiállítás

A Benedek-mezei táborban szombaton 21 órakor kiállítás nyílik a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány által szervezett idei (XXIII.) Nyári kaláka kézműves alkotótábor részvevőinek munkáiból: cserépedények, nemezelt, gyékényből, csuhéból készített, gyöngyből fűzött, szőtt tárgyak, valamint fafaragványok, bőrdíszművek.

Rádió

A Régió Rádió Viola da Gamba című komolyzenei műsorában ma 22 órától Joseph Haydn műveit hallhatják, az adást szombaton 10 órától megismétlik.

Képernyő

Az Erdővidék Térségi Televízió mai műsora: 19.30 Erdei iskola. A kisbaconi iskolások zöldprogramokkal egybekötött nyári táborozása. A zöld lovagok Benedek Elek-emléktúrán vettek részt, meglátogatták a bodvaji vashámort, Benedek Elek feredőjét és az ércesi vizesbarlangot. 19.50 Falunapok Vargyason a szabadszállásiak részvételével. Díszpolgáravatás és ünnepi műsor az unitárius templomban. 20.10 Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte az olaszteleki Harmónia női kar. 20.20 Őrszemek a természetben ― egyhetes gyermektábor Bölönben. 20.35 A Diakónia Keresztyén Alapítvány munkájának bemutatása Nagyajtán és Középajtán. 20.45 Ősi magyar csillagbölcselet. Égi utak üzenetei. Paksi Zoltán asztrozófus előadása (3. rész).

Röviden

Megbeszélés. A kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai ma 18 órától az Apor Péter Szakközépiskolában megbeszélést tartanak a szovátai kirándulással kapcsolatban.

Fogadóórák. A Kovászna Megyei Gyógyszerész Kamara irodája Sepsiszentgyörgyön a Vállalkozói Inkubátorházban működik, a Sajtó utca 4. szám alatt. Fogadóórák: hétfőn 16—20, kedden és csütörtökön 16—18 óráig. Elnök: ifj. Nagy András gyógyszerész, titkár Gál Kinga Katalin gyógyszerész, titkárnő Kádár Ildikó.

Parkolási tilalom. Sepsiszentgyörgy városgazdálkodási irodája kéri a lakókat, hogy mától a hónap végéig naponta 7 és 17 óra között ne parkoljanak személygépkocsijukkal a Román Hadsereg utcában, mert parkolóépítési munkálatok folynak. Megérté­süket köszönik.

Áramszünet. Ma 9―15 óráig Gelencén, Haralyban, Ozsdolán, Hilibben és Szentkatolnán a 2-es és a 4-es transzformátor körzetében, pénteken 8—18 óráig Sepsiszentgyörgyön a Reiffeisen, a BRD és a Bancpost bankban, az Aria cukrászdában és a volt Szorgalom Szövetkezet épületében szünetel az áramszolgáltatás.

Kulcscsomókat találtak Sepsiszentgyörgyön, a Vasile Goldiş utcában. Tulajdonosuk munkanapokon délelőttönként érdeklődjék szerkesztőségünk titkárságán.

A nukleáris fegyverek betiltásáért folyó harc világnapja. E napon arra emlékszik a világ, hogy 1945. augusztus 6-án dobták le Hirosimára az amerikaiak az első atombombát. A világ első atomtámadásában hivatalos becslések szerint 140 000-en vesztették életüket azonnal vagy néhány hónap leforgása alatt az akkor körülbelül 350 000 lelket számláló japán városban, a robbanás körzetében 1,2 kilométeres sugarú körben minden a földdel vált egyenlővé. A hirosimai emlékművön több mint 242 000 név szerepel, a sugárfertőzés okozta egészségkárosodás ugyanis a mai napig szedi áldozatait. 2000-ben az öt nukleáris nagyhatalom nyilatkozatban erősítette meg eltökéltségét, hogy erőfeszítéseket tesz a nukleáris fegyverektől mentes világ megteremtésére. Jelenleg világszerte már több mint háromszáz állomás figyeli az esetleges robbantásokat.

Míves Emberek Sokadalma

Az Artera Alapítvány szervezésében ma kezdődik és vasárnapig tart Székelyudvarhelyen, a Székely Támadt várban a Míves Emberek Sokadalma, mely gazdag programmal vár gyermekeket, felnőtteket, családokat. A sokadalom vonzereje főképp abban áll, hogy találkozási, ismerkedési lehetőséget nyújt előadóknak, kiállítóknak, látogatóknak rendkívüli közegben. A vásár a hajdani sokadalmak hangulatát idézi. Idén hatvan standdal közel száz romániai és magyarországi kézműves vesz részt a rendezvényen. Lesznek mesterségbemutatók, a helyben készített alkotásokat meg lehet vásárolni. A hagyományos hangulathoz tartozik a gólyalábasok, íjászok, hagyományos játszótér, bábszínházi előadások, tűzzsonglőr jelenléte a vásáron, de lesz fórum, filmvetítés, kiállítás, vetélkedő, esténként koncert. A hagyományos népi mesterségek oktatása mellett sok játék és megannyi — hasznosan szórakoztató — foglalkozás szerepel a Mesefalu Alkotóház programjában is, ahová a gyermekeket várják. Belépő: gyermekeknek, nyugdíjasoknak: 1,50 lej, felnőtteknek 20 óráig: 3,50 lej, napi belépő: 6 lej.

Kék fény

Letartóztatás. A bűnügyi nyomozók a berecki őrs segítségével kedd hajnalban kézdimartonosi lakásán rajtaütöttek Ny. Csaba (33) helybeli lakoson, akit európai elfogatóparanccsal köröztek. Azzal gyanúsítják, hogy 2006. augusztus 15—16. éjszakáján Szigethalmon (Magyarország) egyik bűntársával követett egy haza tartó nőt, akit megvertek, megerőszakoltak, és végül elvették a telefonját. Ny. Csabát további rendelkezésekig a megyei rendőrség fogdájába zárták.

(Rendőrségi tájékoztató)

Állásbörze

A megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatalnál nyilvántartott állásajánlatok: egy-egy eladási igazgató (felsőfokú végzettség — ff.), építőmérnök polgári építkezésre, hidrotechnikai építőmérnök, út-hídépí­tőmérnök, környezetvédelmi mérnök, pszichopedagógus, művezető polgári építkezésre (szakképzett — szk.), kereskedelmi ügynök (középfokú végzettség — kf.), kereskedelmi tisztviselő (kf.), raktárnok (kf.), szárnyasgondozó, fűtésrendszer- és gázvezeték-szerelő (szk.), fürdőszobaberendezés- és gázvezeték-szerelő (szk.), hegesztő (szk.), gépész (szk.), karbantartó villanyszerelő (szk.), fűtő (szk., ISCIR-engedéllyel), operátor számvezérlésű gépre (kf.), takarító(nő), két-két általános orvosasszisztens (technikum), báros, vakolókőműves (szk.), restauráló ács (szk.), fémszerkezet összeszerelő (szk.), TIR-sofőr (szk.), szakképzetlen munkás épületbontásra, három-három banki tanácsadó (felső- v. középfokú végzettség), tűzvédelmi szigetelő (szk.), négy szakképzetlen munkás építkezésre, öt-öt szakképzetlen munkás, szakképzetlen konfekciós munkás, hat elárusító (szk.), tíz-tíz biztosítási tanácsadó (kf.), textilkonfekciós (szk.), huszonnégy egyetemes asztalos (szk.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-08-05: Közélet - x:

Tarlótűz Sepsiszentgyörgy szélén

Tegnap kora délután tarlótűzhöz riasztották a tűzoltókat, Sepsiszentgyörgy szélén, a volt Horticom szántóföldjén gyulladt ki a gaz.
2009-08-06: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájó szívvel tudatjuk, hogy az uzoni
GÁLL GYÖRGY
életének 85. évében rövid betegség után elhunyt.
Temetése 2009. augusztus 7-én 15 órakor lesz az uzoni református ravatalozóháztól.
Pihenése legyen csendes.
A gyászoló család
4224134