KerékpározásMa kezdődik Székelyföld Kerékpáros Körversenye — Áros Károly

2009. augusztus 6., csütörtök, Sport

Ma 20 órakor a hivatalos megnyitóval és a résztvevők — tizennyolc csapat: Betonexpressz 2000 Limonta (Magyarország), Mirage-Ukraine, ISD-Sport-Donetsk, Kyiv Cycling Team Kolss (mindhárom Ukrajna), Cycling Team Kuban (Oroszország), Nessebar Team, Burgas, Hemus-1896-Troyan (mindhárom Bulgária), Prágai Sparta (Csehország), Team Worldofbike (Görögország), Bánska Bystrica Region (Szlovákia), török válogatott, Cycling Team Tel-Aviv (Izrael), Motomat Delo Revije (Szlovénia), Zeleznicar MBN (Szerbia), Medgidiai Delma 2003, Bukaresti Dinamo, Tusnad Cycling Team (mindhárom Románia), százhuszonhét versenyző — bemutatásával megkezdődik Szé­kelyföld Kerékpáros Körversenye.

A tulajdonképpeni verseny holnap 10.30 órakor kezdődik a Csíkszereda—Gyergyószentmikós—Bucsin-tető—Parajd—Székelyudvarhely—Csíkszereda útvonalat magában foglaló első szakasszal. Szombaton kapcsolódik be a körversenybe Kovászna megye: 11:40 óra körül Katrosa, 10 perccel később Szárazpatak, majd következik Kézdiszentlélek (11:57), Kézdivásárhely (12:06), Csernáton (12:24), Maksa (12:40), Sepsiszentgyörgy (13:01), újra Maksa (13:36), Csernáton (13:54), Kézdivásárhely (14:07), Kézdiszentlélek (14:18), Szárazpatak (14:27), Katrosa (14:40). A zárójelben feltüntetett idők hozzávetőlegesek. Részhajrára kerül sor Kézdivásárhelyen (kétszer) és Sepsiszentgyörgyön. Autósok, figyelmesen és türelmesen közlekedjetek! Vasárnap a III. szakasszal — egyéni időfutammal és 93,5 km-es utcai versennyel — ér véget a viadal. A díjazást követően Dancs Annamari-koncert zárja a rendezvényt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-06: Család - x:

Kézmosás és sebészmaszk (Új vírus)

Meghaladta az ezret a világon az új influenza halálos áldozatainak a száma — derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb összesítéséből. A szervezet honlapján tegnap nyilvánosságra hozott adatok szerint a H1N1 vírus eddig 1154 ember halálát okozta, közülük 1008-an az amerikai földrészen haltak meg. A halálesetek számát tekintve a második helyen a délkelet-ázsiai térség áll, ott 65-en vesztették életüket. Összességében 162 380 megbetegedést észleltek szerte a világon. Az amerikai kontinens e tekintetben is vezető helyet foglal el majd 100 000 regisztrált esettel.
2009-08-06: Sport - x:

Csak halvány érmek (Atlétika)

A világbajnokságra utazó román atlétikai válogatott összetételét már közöltük. Nem csak a férfiak hiányoznak belőle, hanem a Sepsiszentgyörgyi MSC atlétái is. S ez utóbbiak nem véletlenül.