AtlétikaCsak halvány érmek

2009. augusztus 6., csütörtök, Sport

A világbajnokságra utazó román atlétikai válogatott összetételét már közöltük. Nem csak a férfiak hiányoznak belőle, hanem a Sepsiszentgyörgyi MSC atlétái is. S ez utóbbiak nem véletlenül.

Mint ahogy az sem véletlen, hogy az országos felnőtt- és utánpótlás-korosztály országos bajnokság eredményeiről is mélyen hallgat a fáma. De mivel is dicsekedhetett volna? Azzal az egy-két ezüst- és bronzéremmel? Mert az időeredmények, melyek az érmek és a helyezések mögött állnak, nagyon halványak.

Igen, nagyon halványak! Mondhatnak akármit a vezetők, edzők, miután az atlantai olimpián három MSC-s versenyző (az Olteanu házaspár és Florin Ionescu) képviselte a klubot, a megyét, az athénin egy (F. Ionescu), miután világbajnoki döntősünk volt (F. Ionescu) a kilencvenes évek végén, miután bronzérmesünk volt (Vasile Alexandru) a kontinensviadalon, ezek az országos bajnokságon elért eredmények igenis halványak! Azt igazolják, hogy atlétáink feleslegesen töltötték idejüket Sepsiszentgyörgyön. Mindegy, honnan hozták őket ide — Turnu Măgureléről, Bârladról, vagy tudom is én, honnan —, elvegyültek a hazai középszer szürke homályában.

A közelmúltban lezajlott országos bajnokságon elért eredményeik:

Felnőtt- és utánpótlás-korosztály:

400 m: ...3. Florin Purcea (Turnu Măgurele — Sepsi MSC) 48,07 mp (az U-mezőnyben 2.)... 6. George Halapciuc (MSC) 48,62 mp... 20. Florin Năstase (Bârlad — Sepsi MSC) 50,83 mp

női 800 m: ...7. Mihaela Loghin (Sepsi MSC) 2:10,13 p (az U-mezőnyben 5.)

1500 m: női: 4. Mihaela Loghin 4:20,59 p (az U-mezőnyben 2.), férfi: ...8. Vlad Ţepeluş (Sepsi MSC) 4:06,95 p

5000 m: ...21. Vlad Ţepeluş 16:26,79 p.

4x400 m: férfi: ...3. Sepsi MSC (Rigó Ferenc, George Halapciuc, Florin Năstase, Florin Purcea). 3:16,47 p.

Nem jobb, sajnos, az ifjúsági III.-ok mérlege sem. Íme:

80 m gát: ...14. Bitai Xénia (ISK) 13,84 mp

300 m, leányok: ...18. Horovitz Hanna 46,16 mp... 29. Sorina Tancău 49,10 mp, fiúk: 14. Codrea Árpád Csanád (ISK) 40,47 mp

200 m: ...13. Codrea Árpád Csanád 25,56 mp

staféta: 10. Sepsiszentgyörgy 2:36,22 p.

Jogos a sportbarátok kérdése: Hová lett a ,,tavalyi hó"? Az MSC nem kevés pénzt költ atlétáira, tehát illő volna ezt az áldozatot eredményekkel meghálálni! Minek tartják a magasugró, a távolugró, a súlydobó szektorokat? Miért erőltetik a közép- és hosszú távot, hiszen ott, amíg futnak az afrikaiak, számunkra babér nem terem? Mivel magyarázzák szakembereink, hogy amióta megvan a műanyag borítású pályánk, csak lefelé, a mélypont felé tart atlétikánk? (mohai)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-08-06: Sport - x:

Ma kezdődik Székelyföld Kerékpáros Körversenye (Kerékpározás) — Áros Károly

Ma 20 órakor a hivatalos megnyitóval és a résztvevők — tizennyolc csapat: Betonexpressz 2000 Limonta (Magyarország), Mirage-Ukraine, ISD-Sport-Donetsk, Kyiv Cycling Team Kolss (mindhárom Ukrajna), Cycling Team Kuban (Oroszország), Nessebar Team, Burgas, Hemus-1896-Troyan (mindhárom Bulgária), Prágai Sparta (Csehország), Team Worldofbike (Görögország), Bánska Bystrica Region (Szlovákia), török válogatott, Cycling Team Tel-Aviv (Izrael), Motomat Delo Revije (Szlovénia), Zeleznicar MBN (Szerbia), Medgidiai Delma 2003, Bukaresti Dinamo, Tusnad Cycling Team (mindhárom Románia), százhuszonhét versenyző — bemutatásával megkezdődik Szé­kelyföld Kerékpáros Körversenye.
2009-08-06: Sport - x:

Szabó Csongor a Mecsek-ralin száguldozott (Autósport) — Áros Károly

A múlt hét végén a Sonic Motorsport pilótája (navigátora Angela Stănescu) a magyarországi Topp Cars Rali Team csapatának színeiben vett részt a híres, 13 szakaszos Mecsek-ralin, együtt Claudiu Daviddal (navigátora: Mihaela Beldie). Természetesen, a hazaérkezés után megkerestük Szabó Csongort, hadd mondja el tapasztalatait.