Rajzórával a graffitik ellen

2009. augusztus 11., kedd, Magazin

Megelégelve a város utcáit csúfító graffitiket és eltávolításuk magas költségeit, a délkelet-angliai Crawley önkormányzata nyári graffitirajzműhelyt szervezett a helyi gyerekeknek, hogy elsajátítsák, miként lehet jobb falfirkákat készíteni.

Ám a helyieknek nem tetszik az ötlet, egyesek szerint a graffitiórák nem az elrettentést célozzák, hanem bátorítják a vandalizmust — adta hírül a The Sun brit bulvárlap.

Az önkormányzat illetékesei hangsúlyozzák, hogy a lurkók a művészeti oktatás keretében csak vászonra fognak festeni, és nem az épületek falaira, és azt is elmagyarázzák nekik, mi a különbség a vandalizmus és a graffiti mint művészeti forma között. Crawleyben évente 40 000 fontot (185 000 lejt) költenek arra, hogy eltávolítsák az épületek falairól, a buszmegállókról és más közterületről a falfirkákat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-08-11: Magazin - x:

Bántalmazták Jiří Menzelt

Dubrovnikban bántalmazták Jiří Menzelt — jelentette pénteken a cseh CTK hírügynökség a horvát sajtóra hivatkozva. A nemzetközi hírű cseh filmrendező és csapata egy dubrovniki vendéglő előtt készült néhány percet forgatni, ami a tulajdonos részéről ellenséges reakciókat váltott ki.
2009-08-11: Magazin - x:

Az évszázad esküvője

Száz évben egyszer adódó lehetőséget ragadott meg egy pár esküvője időpontjaként: 12 óra 34 perc 56 másodperckor mondták ki az igent a 7. napon a 8. hónapban és persze az évezred 9. esztendejében.