Bántalmazták Jiří Menzelt

2009. augusztus 11., kedd, Magazin

Dubrovnikban bántalmazták Jiří Menzelt — jelentette pénteken a cseh CTK hírügynökség a horvát sajtóra hivatkozva. A nemzetközi hírű cseh filmrendező és csapata egy dubrovniki vendéglő előtt készült néhány percet forgatni, ami a tulajdonos részéről ellenséges reakciókat váltott ki.

Az étterem tulajdonosának legfőképpen az nem tetszett, hogy az egyik járdán felállított kamera eltakarta azt a reklámtáblát, amely a napi menüt és a speciális ajánlatokat tartalmazta.

A Jutarnji List horvát lap szerint a vendéglős a kamerák beállítása közben durván sértegetni kezdte a filmeseket, s elengedte a füle mellett Menzel magyarázatait, hogy mindössze néhány percről van szó. ,,A tulajdonos láthatóan ideges volt, és kissé hisztérikusan reagált. A pincérek belekötöttek az operatőrökbe, lökdösni kezdték őket, míg engem egyszerűen csak félrenyomtak" — írta le telefonon az incidenst Menzel. ,,Máskülönben semmiség volt az egész" — összegezte véleményét a filmes. Szerinte a vendéglő tulajdonosa azzal érvelt, a reklámtábla ,,eltakarása" meggátolja a járókelőket abban, hogy megnézzék a menüt, s esetleg betérjenek hozzá.

Az incidens során senki sem sérült meg. A helyi rendőrség semmiféle értesítést nem kapott az ügyben — közölte a horvát lappal egy hatósági szóvivő.

A 71 éves Jiří Menzel, aki a hatvanas évek második felében a Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmjéért Oscar-díjat kapott, a horvát televízió megbízásából filmezett Dubrovnikban. A horvát televízió két dokumentumfilmet rendelt Menzeltől, ezeket amolyan turistacsalogatóként kívánják felhasználni Horvátországban, illetve külföldön. Jiří Menzel Horvátországban is nagyon népszerű, filmjeinek többsége kasszasiker volt. Az utóbbi években ráadásul gyakori vendég is; a filmforgatáson kívül több neves helyi színházban rendezőként is sikert aratott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-08-11: Magazin - x:

A Sepsiszentgyörgyi Ipartestület szakosztályai — Józsa Lajos

A Sepsiszentgyörgyi Ipartestület 1926. május 2-án tartotta alakuló gyűlését. A városi tanács gyűléstermébe összehívott iparosok tíz szakosztály felállításáról és a vezetőség megválasztásáról döntöttek.
2009-08-11: Magazin - x:

Rajzórával a graffitik ellen

Megelégelve a város utcáit csúfító graffitiket és eltávolításuk magas költségeit, a délkelet-angliai Crawley önkormányzata nyári graffitirajzműhelyt szervezett a helyi gyerekeknek, hogy elsajátítsák, miként lehet jobb falfirkákat készíteni.