VízilabdaSorsoltak a vízilabda Európa-kupákban

2009. augusztus 13., csütörtök, Sport

Kedden az európai szövetség elkészítette a férfi vízilabdakupák első kvalifikációs körének sorsolását, mely alapján mindhárom érdekelt magyar együttesnek jó esélyei vannak a továbbjutásra.

Az Euroligában a magyar bajnoki harmadik Domino Honvéd a B-csoportban a francia Marseille, a német Duisburg és az osztrák WC Tirol csapataival mérkőzik majd meg októberben a francia együttes otthonában.

,,A sorsolás nem tűnik rossznak, tovább kell menni ebből a csoportból — mondta a vlv.hu honlapnak Novák Ferenc szakosztály-igazgató. — Az időpont azt jelenti, hogy a magyar bajnokság első fordulóját halasztanunk kell. Vállaltuk volna egyébként a torna rendezését is, ezek szerint azt nem kaptuk meg."

Euroliga, 1. kvalifikációs kör (játéknapok: október 9—11.): B-csoport, Marseille (Franciaország): Domino-Honvéd, CN Marseille (francia), ASC Duisburg (német), WC Tirol (osztrák).

A csoportok első két helyezettje jut tovább a második kvalifikációs körbe, míg a harmadik és a negyedik helyezett a LEN-kupában folytathatja.

A magyar csapatok közül a Vasas és az Eger később csatlakozik a mezőnyhöz.

LEN-kupa, 1. kvalifikációs kör (játéknapok: október 23—25.): A-csoport, Montpellier (Franciaország): FTC Budapest, RN Savona (olasz), Akademija Cattaro (montenegrói), Bukaresti Dinamo (román), Montpellier WPC (francia), Fremm Odense (dán); C-csoport, Split (Horvátország): Szeged Beton, Dinamo Moszkva (orosz), Jadran Split (horvát), PVK Val Prcanj (montenegrói), De Paredes (portugál), City of Manchester (brit).

Valamennyi csoportból az első négy helyezett jut be a második kvalifikációs körbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-08-13: Sport - x:

Magyar játékos a Bayern Münchenben

A középhátvédet kereső Bayern Münchenben folytathatja pályafutását a jelenleg Belgiumban játszó magyar válogatott Juhász Roland — írta a német Kicker internetes oldalára hivatkozva a Nemzeti Sport. A Nemzeti Sport szerint a müncheni klub hatmillió eurót áldozna Juhász Rolandért, akinek árát klubja, a belga Anderlecht ötmillió euróra tartja.
2009-08-13: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor?

Aquarius — a borvíz ünnepe
A kézdiszentkereszti iskola udvarán szombaton rendezik meg a harmadik Borvízünnepet.