Ezerötszáz látogató már első nap

2009. augusztus 19., szerda, Magazin

Szombaton nyitotta meg kapuit a berlini Currywurst Múzeum, az egyik legnépszerűbb turistalátványosság a Checkpoint Charlie egykori határátkelő közelében, s már aznap ezerötszázan keresték fel a német főváros szívében található létesítményt.

A látogatók igen elégedettek a múzeummal, csak azt sajnálják, hogy a kiállításon nem ehetnek a németek kevenc eledelének számító currywurstból. Erre még néhány hetet várniuk kell, de hamarosan megnyílik az épületben egy valódi kolbászsütő étterem. A currys mártással leöntött kolbászfalatkákból csak a német fővárosban hetvenmillió fogy évente, az egész országban pedig 800 millió, legalább is a múzeum felmérései szerint.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-19: Magazin - x:

Sziget-rekord

Az öt fesztiválnap látogatóival számolva és a Tankcsapdára összegyűlt tömeggel együtt összesen 390 000-en voltak a budapesti Szigeten, s ez ötezerrel írta felül a korábbi években többször is beállított rekordot ― közölte a fesztivál sajtófőnöke.
2009-08-19: Magazin - x:

Feltámadt Da Vinci oroszlánja

Ötszáz év után ismét életre kelt Leonardo da Vinci mechanikus oroszlánja, amelynek mását a reneszánsz mester utolsó otthonául szolgáló francia Chateau du Clos Luce-kastély számára készítették el.