Milliókért kelt el Warhol Jackson-portréja

2009. augusztus 22., szombat, Magazin

Több millió dollárért cserélt gazdát Andy Warhol Michael Jacksonról készített portréja, az árverést bonyolító galéria azonban nem közölte a pontos vételárat. ,,Az aukció rendkívül sikeres volt, a vevő milliókat fizetett" — mondta a Long Island-i Vered galéria tulajdonosnője.

A 76-szor 66 centiméteres képért a Sotheby’s egyik májusi aukcióján 278 500 dollárt fizetett egy ismeretlen licitáló, aki a popsztár júniusi halálát követően újra eladásra kínálta a Warhol-művet.

Az eredeti tervek szerint a licit már július 12-én véget ért volna, de a viharos érdeklődés miatt meghosszabbították a határidőt. A galéria előzetesen tízmillió dollár (több mint 833 000 lej) körüli összegre becsülte az alkotás árát, amelyen a mosolygó Michael Jackson látható a Thriller időszakát idéző vörös dzsekiben. Az énekes halála előtti hó­napokban is kí­náltak árverésre a ,,pop királyáról" festett Warhol-portrékat, akkor azonban egyik sem talált vevőre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-22: Magazin - x:

Császárnőt szolgáltak az agyagkatonák?

Császárnőt, s nem az első kínai császárt, Csin Si-huang-ot (Kr. e. 259—210) voltak hivatottak szolgálni a túlvilágon a híres terrakotta hadsereg agyagkatonái — véli egy kínai történész.
2009-08-22: Magazin - x:

Veszélyben a fáraósírok

Ötszáz év alatt teljesen eltűnhetnek a piramisok az egyiptomi Királyok völgyében, ha továbbra is turistalátványosságként kezelik őket — figyelmeztettek egyiptomi régészek.