Sört ivott — megbotozzák

2009. augusztus 26., szerda, Magazin
Megbotozásra ítéltek egy nőt Malajziában, amire még nem volt példa. A 32 éves nő bűne, hogy egy éjszakai klubban sört ivott.

A rendőrség rajtaütés során érte poharazáson és vette őrizetbe. Az iszlám bíróság hat botütésre ítélte a kétgyermekes családanyát, a büntetést a jövő héten hajtják végre, a nő addig börtönben marad. A büntetés végrehajtásához használt nádpálca könnyebb, mint amilyenekkel férfiakat ütnek, és amelyek felhasítják a bőrt, marandó hegeket okozva. A nő nem élt fellebbezéssel az ítélet ellen, hogy minél előbb kikerülhessen a börtönből. Hétfőn őt el is engedték — a botozást nem, csak elnapolták. Nemcsak őt érték iváson: még egy nőt és egy férfit is őrizetbe vett a rendőrség azon az éjjelen. Őket is botütésre ítélték, ám ők fellebbeztek.

Malajzia lakossága 28 millió fő, kétharmaduk muszlim, akiknek hite súlyos bűnnek tartja a szeszes ital fogyasztását. Az ország muzulmánjai felett muszlim bíróságok ítélkeznek, a más vallásúak felett polgáriak. Utóbbiak természetesen nem büntetik az alkoholfogyasztást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-08-26: Magazin - x:

Egymást mustrálják a faluban

Még soha nem voltak ennyire ,,figyelmesek" egymás iránt a lakosok, mint szombat óta abban az olasz faluban, amelyben a rekordnyereményű lottószelvényt vették: mindenki gyanakodva méreget mindenkit, vajon melyikük lett álomgazdag.
2009-08-26: Magazin - x:

Fertőzés okozhatta Mozart halálát

A 35 éves korában elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart halálát valószínűleg Streptococcus-fertőzésből származó szövődmények okozták — állapította meg egy holland kutatás.