Merkel kancellár bevásárlólistát ír férjének

2009. szeptember 1., kedd, Magazin

Angela Merkel minden pénteken bevásárlólistát ír férjének; Joachim Sauernek ez segít abban, hogy a konyhában minden meglegyen a hétvégére — derül ki abból az interjúból, amelyet a választásokra készülő német kancellár adott az Emma női magazinnak.

A miniszterelnök az ajtók mögé is beengedte az olvasókat, akik az augusztus 27-én megjelenő számban apró részleteket is megtudhatnak a Merkel—Sauer páros életéről. A kereszténydemokrata politikus szívesen vállalja magára a főzést, és dob össze valami finomságot abból, amit férje vásárolt. ,,Ezen a hétvégén éppen ribizlitortát készítek" — mondta a kancellár. Merkel legutóbb négy éve adott interjút a magazinnak, amelynek újságírója ezúttal arra volt kíváncsi, hogy miként működik a politikus házassága, és hogy osztják meg a házimunkát.

,,Van egy házvezetőnőnk, de nem ő csinál mindent. Meg szoktuk osztani a feladatokat, ha az egyikünk mos, akkor a másikunk kitereget vagy bevásárol" — számolt be a részletekről az újraválasztásért kampányoló kancellár. A takarítás azonban kifejezetten a házvezetőnő dolga, de ha ő szabadságon van, a házaspár együtt rakja rendbe a lakást.

Angela Merkel szereti, ha férje elkíséri a nemzetközi tanácskozásokra, persze csak akkor, ha Joachim Sauernek van kedve, és nem érzi kényszernek. A fizikusként dolgozó férj ritkán mutatkozik felesége oldalán, és úgy döntött, hogy Merkel karrierje ellenére ő tudósként dolgozik tovább.

A politikus hajviseletéről és öltözködési stílusáról is beszélt. ,,Kancellárként van egy tanácsadóm, aki segít. Ennek ellenére a praktikus stílust kedvelem. A frizurámnak tizenkét órán át vagy még tovább kell tartania, és nem púderezhetem be kétóránként az orromat. Kézben kell tartani az időt" — mondta Angela Merkel, aki bevallotta, hogy hétvégén imád farmert és pulóvert viselni. Arra a kérdésre, hogy a hivatalban töltött négy év alatt mi volt a legmeglepőbb dolog számára, a politikus azt válaszolta: ,,Az, hogy milyen súlya van a kancellár szavának."

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1342
szavazógép
2009-09-01: Magazin - x:

Michael Jackson születésnapja

Több ezer rajongó gyűlt össze helyi idő szerint szombat késő délután New Yorkban, egy brooklyni parkban, hogy közösen ünnepeljék meg a közelmúltban elhunyt popsztár, Michael Jackson 51. születésnapját. A Prospect Parkban megrendezett parti házigazdája Spike Lee fekete bőrű filmrendező volt, aki 1996-ban két Jackson-videoklip elkészítésében is közreműködött.
2009-09-01: Magazin - x:

Égig érő kulipintyó

Fából készült, toldozott-foldozott, 40 méter magas ,,felhőkarcolót" ― égig érő kulipintyót ― épített 1995-ben Nyikolaj Szutyjagin arhangelszki vállalkozó. Az építmény bekerült az orosz rekordok könyvébe, de nemrég lebontották, létrehozója pedig üldözöttnek tekinti magát.