Gasztronómiai turizmus

2009. szeptember 2., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Bográcsfőző verseny

Az Asimcov vállalkozói szövetség közösen a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Szövetségével (SVESZ) és a Kovásznai Művelődési Házzal szeptember 5-én, szombaton a kovásznai városnapok alkalmával bográcsfőző versenyt szervez 11 órától a helyi művelődési ház melletti sétatéren.

A csapatok a szervezőktől asztalt, padot, sátrat, kötényeket, egyszer használatos tányért, a tűzgyújtáshoz fát, valamint 5―5 kg krumplit kapnak. A benevezési díj jelképes ― egy-egy vörös-, illetve fehérbor ―, viszont a húsról, a fűszerekről és asztaldíszítésről a csapatoknak kell gondoskodniuk. A versenyre 3―5 tagú csapatok péntekig jelentkezhetnek. Részletekről az Asimcovnál lehet érdeklődni. (Asimcov-tájékoztató)

SzeptEmber Feszt

Az ősz első és legnagyobb magyar gasztronómiai, kulturális, családi rendezvénye, a SzeptEmber Feszt idén a budapesti Népligetben várja az érdeklődőket. A szeptember 4―6. között zajló fesztivál fő attrakciója az osztálytársak találkozója lesz. A háromnapos fesztivál elmaradhatatlan része a pörköltfőző verseny. Bárkinek lehetősége nyílik megmutatni gasztronómiai tudományát, polgármestereket, cégeket, de amatőr csapatokat is várnak a megmérettetésre. A nagyközönség számára a Pörköltek tere kínál majd kulináris élvezeteket. Itt nívós éttermek készítenek közel harmincféle pörköltet, melyet kóstolójegy segítségével vásárolhatnak meg a látogatók. A SzeptEmber Feszt részeként minden évben megrendezik a Magyarországi Rekordok Napját is, ahol a rendkívüli emberi teljesítmények állnak a program középpontjában, és a hazai rekordok adatbázisába már bekerült vagy az oda pályázni szándékozók mutathatják be különleges képességeiket, tudásukat ország-világ előtt. Színvonalas és ingyenes koncertek egész sora négy színpadon várja mindazokat, akik főleg a zene miatt érkeznek a rendezvényre, nem maradnak el a gyermekprogramok sem.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-09-02: Pénz, piac, vállalkozás - x:

A komplex rendszerekhez való csatlakozást is támogatja (Corvinus Zrt.) - Ferencz Csaba

A magyarországi Corvinus Zrt. a közvetlen vállalkozásösztönzés mellett abban kíván segíteni, hogy a komplexebb rendszerekhez való kapcsolódást is elősegíti — mondta a Felső-háromszéki Vállalkozói Napok keretében tartott konferencián Somogyiné Lesták Ágnes (képünk). A Corvinus Zrt. vezérigazgatója szerint a magyar állam gazdaságfejlesztési támogatásának rendkívül fontos társadalmi vetülete van.
2009-09-02: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hírbörze

Mérsékelt csökkenés
Az idei első fél évben a MOL Románia által értékesített összüzemanyag-mennyiség 2,9 százalékkal csökkent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest ― áll a társaság közleményében.