Körülnéztünk Szotyorban - Kisgyörgy Zoltán

2009. szeptember 2., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Falu- és nyugdíjasházzá alakíttatta a költségvetésből Sepsiszentgyörgy önkormányzata a volt szotyori apaállat-istálló épületét. A munkálatok hatszázmillió régi lejbe kerültek.

A teljesen korszerűsített épület — még teakonyhája is van — a kultúrotthon közvetlen közelében áll, s főleg kisebb méretű rendezvények alkalmával, a hidegebb időszakban tesz majd jó szolgálatot. Ezzel párhuzamosan megkezdték a kultúrház külső javítását is. Közbejött gondok miatt a versenytárgyalást meg kell ismételni. A helyiek azt szeretnék, hogy a javítás október első hetének végére, a szotyori napokig befejeződjék. A faluünnepre Szotyor régebbi testvértelepülése, Alsónána, valamint az új testvérfalu is hivatalos. Történt ugyanis, hogy ismeretség útján vette fel a kapcsolatot a városi önkormányzattal a Zala megyei Kisbucsa község vezetőtestülete, amely testvérkapcsolatot szándékszik teremteni a Sepsiszentgyörgy közigazgatása alá tartozó Szotyorral. Kisbucsa sikeres uniós pályázatot nyert a határokon átnyúló kapcsolat megteremtésére. Egyezség alapján önkormányzati küldöttség utazik Zalába, ahol szeptemberben írják majd alá az együttműködési szerződést. A rendezvény fővédnöke Zalaegerszeg város önkormányzata. Megjegyezzük, hogy Zala megyét testvéri-baráti kapcsolat fűzi Kovászna megyéhez. A tervek szerint a szotyori küldöttséggel együtt utazik Bucsára a Fenyőcske néptáncegyüttes, melynek koreográfusa Rápolti István szotyori falufelelős, városi tanácstag. Örömmel újságolták, hogy folyik már az utcai csapokból Szotyorban is a sepsiszentgyörgyi vezetékes ivóvíz. Egyelőre húsz család jelezte, hogy be akarja köttetni házába. Október második hetének végén szotyori küldöttség utazik az alsónánai falunapokra, melyek egybeesnek az ottani szüreti mulatsággal.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-09-02: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Körülnéztünk Uzonban - Kisgyörgy Zoltán

Idomkővel rakatta ki költségvetési pénzalapból az önkormányzat a helybeli emlékpark sétányait, szebbé, vonzóbbá vált a település központja.
2009-09-02: Magazin - x:

A Hobbicserebere Klub pincéje - Iochom István

Kétéves munkával készült el Kézdivá­sárhelyen a Gábor Áron térről nyíló 20. udvartér 1. szám alatti pincében a közel húsz évvel ezelőtt, 1989. december 30-án alakult Hobbicserebere Klub helyisége, melyet az őszi sokadalom alkalmával avattak fel számos erdélyi és határon túlról érkezett gyűjtő és meghívott jelenlétében.