Kovásznai Napok a hét végén — Bodor János

2009. szeptember 3., csütörtök, Közélet

A helyi művelődési ház szervezésében, önkormányzati támogatással a hét végén immár tizenkettedik alkalommal rendeznek városünnepet Kovásznán. A háromnapos rendezvény mind kulturális, mind szórakoztató műsorokban sokkal gazdagabb lesz a korábbiaknál.

Az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub a városnapokon emlékezik a száz éve született Ignácz Rózsára. A városi képtárban Vonal, szín és forma címmel képzőművészeti kiállítás nyílik brassói kortárs művészek alkotásaiból, a városi művelődési házban pedig a helyi vadászok állítják ki legszebb zsákmányaik trófeáit.

De érdemes lesz megtekinteni a Kovászna és Csomakőrös közötti volt lőtéren a szarvasmarha-kiállítást vagy a kutyakiállítást a sétatéri sportpályán. A központi színpadon néptánc-előadások, esténként koncertek váltják egymást, többek között fellép Homonyik Sándor, Zoltán Erika, Balázs Fecó, Nótár Mari, a Ritmo del Flamenco és a Bere Gratis. A megyei kis- és középvállalkozók Asimcov szövetsége idén is megszervezi a bográcsversenyt, nem marad el az ökörsütés sem, a Prima fagylaltgyár pedig egy 111 méteres fagyival kívánja megdönteni tavalyi rekordját, amikor százméteres fagylaltot készített. Ugyancsak a városnapokon helyezik el a turisztikai információs központ alapkövét, s úgy hírlik, ekkor Elena Udrea turisztikai miniszter is jelen lesz. A sportkedvelők számos vetélkedőn és autóversenyen vehetnek részt, a Tündérvölgyben lesz nosztalgiavonatozás a kisvasúton.

Tehát péntek reggeltől vasárnap éjfélig Kovásznán áll a bál, a rendezők reményei szerint a város ünnepén minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozást.

(Részletes pénteki program Mi, hol, mikor? oldalon)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-09-03: Közélet - x:

Újabb sepsiszentgyörgyi pályázat (Jó kormányzás és partnerség) — Váry O. Péter

Sebtében összehívott ülésen hagyta jóvá a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a város újabb pályázatát, melyet tegnapi határidővel lehetett leadni: a közigazgatási minisztérium Jó kormányzás és partnerség című kiírása a hatékonyabb működésű, polgárbarát önkormányzatok létesítését ösztönzi.
2009-09-03: Közélet - x:

Mérlegen a krumplitermés — Kisgyörgy Zoltán

Válogatás és zsákolás az M & P Agrónál
Csernáton egyike azoknak a helyeknek, ahol el lehet mondani: a mikroklíma és a talaj adottságai mellé csak a tudás és a pénz, no meg a Fennvaló esőáldása szükséges.