Jó kormányzás és partnerségÚjabb sepsiszentgyörgyi pályázat — Váry O. Péter

2009. szeptember 3., csütörtök, Közélet

Sebtében összehívott ülésen hagyta jóvá a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a város újabb pályázatát, melyet tegnapi határidővel lehetett leadni: a közigazgatási minisztérium Jó kormányzás és partnerség című kiírása a hatékonyabb működésű, polgárbarát önkormányzatok létesítését ösztönzi.

A kétszázalékos önrészű, mintegy hatszázezer lejes pályázat négy témát céloz meg: városfejlesztés, városmarketing, környezetvédelem, döntéshozatal.

Sikeres pályázás esetén a polgármesteri hivatal némi infrastruktúra-feljavításban is részesül, ennél fontosabb azonban, hogy témakörönként tizenkét alkalmazottat képeznek ki, az egyéves projekt idején pedig széles körű lakossági konzultációra is sor kerül, s ezek eredményeiből szakemberek dolgoznak ki a négy témában stratégiákat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-09-03: Család - x:

Egyre több gyermek születik (Családi adózás Franciaországban)

A gazdasági válság ellenére töretlen a gyermekvállalási kedv Franciaországban: az Országos Statisztikai hivatal adatai szerint 2008-ban a tengerentúli területekkel együtt több mint 828 000 gyermek született, 1,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és csaknem elérte a rekordévnek számító 2006-os szintet. Akkor az újszülöttek száma közelített a 830 000-hez — tudósít az Info Rádió.
2009-09-03: Közélet - x:

Kovásznai Napok a hét végén — Bodor János

A helyi művelődési ház szervezésében, önkormányzati támogatással a hét végén immár tizenkettedik alkalommal rendeznek városünnepet Kovásznán. A háromnapos rendezvény mind kulturális, mind szórakoztató műsorokban sokkal gazdagabb lesz a korábbiaknál.